Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 29 maart 2019

Samsung brengt Galaxy Fold op deze datum naar Nederland

Tijdens Unpacked in februari kondigde Samsung eindelijk de opvouwbare Galaxy Fold aan. Het unieke toestel werd al een hele tijd gehyped en de producent lijkt zich op dit moment klaar te maken voor een lancering. Ook in Nederland. Maar op welke datum kunnen we de smartphone/tablet eigenlijk verwachten? 

Nederlandse releasedatum Galaxy Fold bekend

In februari 2019 onthulde Samsung dan eindelijk het project waarmee ze jaren bezig waren geweest: de opvouwbare smartphone. In de vorm van de Galaxy Fold was het eerst opvouwbare toestel een feit, al waren de reacties op het apparaat nog wel een beetje verdeeld. Maar hoe je het ook went of keert: het is prachtig om dit apparaat op de markt te zien verschijnen. Iets wat binnenkort ook in ons land het geval gaat zijn.

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Galaxy Fold vanaf 3 mei te verkrijgen is in Nederland. Uiteraard is ons koude kikkerlandje niet de enige plek waar de smartphone te koop is. Op exact dezelfde datum verschijnt de Fold ook in België en in dertien andere Europese landen. De opvouwbare Fold zal in ons land bij drie grote providers te koop zijn en is, uiteraard, ook beschikbaar in Samsungs eigen webwinkel. Wie overigens denkt dat het toestel, met een prijskaartje van €2020, pas vanaf mei te koop is heeft het mis. De producent start de voorverkoop namelijk al op 26 april. De levering van de Galaxy Fold start overigens wel pas de week erop.

Voldoende service van Samsung

Wie het toestel koopt is aanzienlijk wat geld kwijt, maar krijgt wel voldoende service van Samsung. Zo worden er bij de aankoop van een Galaxy Fold verschillende dingen geleverd. Denk hierbij aan Galaxy Buds, een hoes voor je telefoon en kosteloze reparatie bij de eerste valschade. Wie hier overigens gebruik van wil maken moet zijn smartphone overigens wel binnen een jaar laten stuiteren, want die laatste dienst verloopt na een jaar.

Samsung onthult opvouwbare Galaxy Fold

Samsung brengt met de Galaxy Fold de eerste opvouwbare smartphone ooit naar de Benelux. Huawei introduceerde tijdens CES 2019 ook een opvouwbare variant, de Mate X, maar deze is nog niet uitgebracht. De rest van de markt, waaronder Xiaomi en Oppo, zijn op dit moment bezig met hun eigen invulling van de technologie.

Reageer op artikel:
Samsung brengt Galaxy Fold op deze datum naar Nederland
Sluiten