Samsung brengt de Galaxy Fold toch naar Nederland

Samsung brengt de veelbesproken Galaxy Fold toch uit in Nederland, zo maakt de Nederlandse tak van het bedrijf vandaag bekend middels een persbericht. Eerder dit jaar verscheen een verbeterde versie van de opvouwbare smartphone, maar grepen we in ons land mis.

De Samsung Galaxy Fold is in 2019 een van de meest besproken toestellen van de markt. Doordat het Zuid-Koreaanse bedrijf de eerste lancering uit moest stellen vanwege problemen met het toestel, verscheen een verbeterde versie op de markt. In Nederland grepen we destijds mis, maar Samsung maakt bekend dat de telefoon alsnog te verkrijgen is. Vanaf 20 december is de opvouwbare smartphone te bestellen en vanaf 10 januari is hij ook echt beschikbaar.

Samsung Galaxy Fold toch naar Nederland

Na de problemen van de eerste Galaxy Fold lichting is Samsung terug naar de tekentafel gegaan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verfijnde het ontwerp van het toestel, waaronder het scharnier, en plaatste een metalen laag onder het display. Daarbij werd de folie die op het scherm zit, die dusdanig leek op een screen protector dat recesenten hem eraf haalde, om het display heen gevouwen. Hierdoor lijkt het niet op een screen protector en is het ook een stuk minder verleidelijk om deze er met enige agressie af te trekken.

De wijzigingen die toegepast werden op de Galaxy Fold zagen er hoopvol uit, maar zorgde er wel voor dat de oplage naar beneden ging. Hierdoor moesten harde keuzes gemaakt worden en besloot Samsung om het toestel niet in Nederland uit te brengen. Nu het bedrijf zich klaarmaakt voor een tweede lichting hoort Nederland er wel weer bij. Vanaf 20 december is de Galaxy Fold te bestellen bij de Samsung Experience Store, Samsung e-store, KPN en T-Mobile. Bestel je het toestel, dan krijg je deze op 10 januari thuis bezorgd.

Samsung Galaxy Fold Nederland
De vernieuwde Galaxy Fold (Afbeelding: Samsung)

De Samsung Galaxy Fold kost in Nederland €2020.

Dit krijg je bij aanschaf van de opvouwbare smartphone

Maar wat krijg je nu precies voor die €2020. Het is een aanzienlijk groot bedrag voor een telefoon en daarom heeft Samsung besloten om het toestel met allerlei extra dingen te leveren.

Elke Galaxy Fold geeft exclusief toegang tot gespecialiseerde customer care services, zoals een 27/7 online support hub of een telefonische klantenservice waarmee je in gesprek komt met een expert van Samsung. Daarbij is je opvouwbare smartphone een jaar lang voorzien van Samsung Care+, die jouw toestel een jaar lang beschermt tegen schade. In combinatie met de Samsung Ophaalservice Express moet dat ervoor zorgen dat je Galaxy Fold-ervaring een jaar lang goed blijft.

Dat is overigens nog niet alles. Mensen die het toestel van €2020 in huis halen krijgen daar ook nog een gratis paar Galaxy Buds bij. De draadloze oortjes van Samsung kosten je normaal gesproken €149. Ook wordt het toestel geleverd met een Aramid Fiber Slim Cover om je toestel extra goed te beschermen. Begrijp ons niet verkeerd: €2020 is nog steeds een hele hoop geld, maar met alle extra spullen die je daarbij krijgt is deze prijs wel iets verdraagzamer.

Samsung Galaxy Fold
Achterkant van het opvouwbare toestel (Afbeelding: Samsung)

Benieuwd wat de Samsung Galaxy Fold je precies te bieden heeft? Lees dan dit artikel op onze website!

Reageer op artikel:
Samsung brengt de Galaxy Fold toch naar Nederland
Sluiten