Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13 december 2019

Oeps: de Samsung Galaxy Fold is toch niet 1 miljoen keer verkocht

De Samsung Galaxy Fold zou inmiddels al 1 miljoen keer verkocht zijn. Het enige probleem met dat bericht is alleen: het is toch niet zo. Een woordvoerder van Samsung heeft tegenover Koreaanse media gemeld dat er sprake is van een misverstand.

Tijdens het Disrupt evenement van TechCrunch, dat plaatsvindt in Berlijn, sprak Samsung Electronics voorzitter Young Sohn over de verkoopcijfers van de Galaxy Fold. Het opvouwbare toestel zou namelijk al 1 miljoen keer verkocht zijn, maar daar komt het Zuid-Koreaanse bedrijf nu op terug. Het lijkt volgens een woordvoerder van Samsung te gaan om een misverstand.

Samsung Galaxy Fold minder dan een miljoen keer verkocht

Toen Young Sohn op donderdag een presentatie gaf, leek er duidelijk gezegd te worden dat de Samsung Galaxy Fold inmiddels al een miljoen keer over de toonbank is gevlogen. Maar daar komt het bedrijf nu op terug. Een woordvoerder van het bedrijf heeft tegenover persbureau Yonhap gemeld dat het gaat om een misverstand. Het toestel is namelijk een stuk minder verkocht dan we dachten. Volgens de woordvoerder lijkt het erop dat de president mogelijk het verkoopaantal heeft verward met de verwachting over de verkoopaantallen.

“Het punt is dat we een miljoen van deze producten verkopen.”

Wat we opmaken uit het bericht is dat de president bedoelde dat Samsung zelf verwacht dat een miljoen mensen maar al te graag aan de haal willen gaan met de Galaxy Fold. Dat wil dus niet zeggen dat het bedrijf er ook daadwerkelijk 1 miljoen verkocht heeft. Het daadwerkelijk verkoopaantal ligt lager dan een miljoen.

Hoeveel toestellen zijn er wel verkocht?

De grote vraag is nu alleen: hoeveel Samsung Galaxy Fold toestellen zijn er dan wel over de toonbank gevlogen? Op die vraag krijgen we op dit moment nog geen antwoord. Persbureau Yonhap laat overigens weten dat de verwachting eerder dit jaar op een half miljoen verkochte toestellen lag. Een verwachting die dus niet eens in de buurt komt van de “verkochte toestellen” die we eerder deze dag wisten te melden.

Reageer op artikel:
Oeps: de Samsung Galaxy Fold is toch niet 1 miljoen keer verkocht
Sluiten