Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 5 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Fold komt NIET naar Nederland

Als je halsreikend uit hebt gekeken naar de Samsung Galaxy Fold, dan hebben we slecht nieuws. Samsung heeft namelijk bekendgemaakt dat de Galaxy Fold niet in Nederland gaat verschijnen. Dit zou te maken hebben met een beperkt aantal exemplaren die beschikbaar zouden zijn en daardoor wordt hij niet overal uitgebracht.

Samsung Galaxy Fold niet naar Nederland

De opvouwbare smartphone komt wel uit in Zuid-Korea, Frankrijk, Duitsland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Dat zijn de markten die nu zijn bevestigd. In de Verenigde Staten is de Galaxy Fold zodoende nog niet bevestigd. Het eerste land dat aan de slag kan gaan met de nieuwe smartphone is Zuid-Korea. Daar wordt hij op 6 september gelanceerd. Op 18 september volgen dan de andere markten. Zodoende is die week internationaal gezien erg druk. Zo wordt op 20 september de iPhone 11 en de ROG Phone II gelanceerd.

Samsung Galaxy Fold

Volgens een woordvoerder van Samsung zou het overslaan van de Nederlandse markt te maken hebben met de verwachte tekorten. Samsung maakte het volgende statement: “We waarderen de steun die we van onze Nederlandse klanten hebben ontvangen en zijn blij met hun continue support. Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland.”

De Samsung Galaxy Fold zou in eerste instantie in de lente van dit jaar verschijnen. Maar toen bleek dat reviewers merkten dat het device snel kapot ging, werd besloten om de lancering uit te stellen. Lang hebben we daarbij gedacht dat hij niet zou gaan komen, maar Samsung hield altijd vol dat hij kwam. De lancering zoals die nu is lijkt vooral op papier een lancering te zijn. Er zullen uiteindelijk maar weinig mensen zij die zo’n opvouwbare smartphone gaan halen, maar nu kan Samsung in elk geval zeggen dat ze de Galaxy Fold hebben gelanceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold komt NIET naar Nederland
Sluiten