Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 jul 2019

Samsung lanceert Galaxy Fold in september: dit heeft het bedrijf verbeterd

Begin deze maand kregen we de kans om Samsung CEO DJ Koh te spreken in Zuid-Korea. Uiteraard ging het tijdens dit gesprek ook over de Galaxy Fold en werd al snel duidelijk dat het bedrijf zo goed als klaar was met het fixen van de problemen. Iets dat vandaag bevestigd wordt door het feit dat Samsung naar buiten brengt wat het precies heeft gedaan om de smartphone beter te maken en wanneer we het toestel kunnen verwachten. 

Samsung lanceert gerepareerde Galaxy Fold in september 2019

In februari dit jaar, tijdens de lancering van de Galaxy S10 serie, toonde Samsung het grote publiek dan eindelijk hun eerste opvouwbare smartphone. De hype rondom de Galaxy Fold was, ondanks een flink aantal tegengeluiden over het design van het toestel, rond de lancering van het toestel best wel groot. Echter ging het vlak voor deze lancering mis en kwamen recensenten erachter dat het toestel makkelijk kapot ging. Samsung riep het toestel terug, stelde de lancering uit en ging achter de problemen aan. En daar is het bedrijf nu dan eindelijk klaar mee.

Samsung kondigt in hun eigen Newsroom aan dat de Galaxy Fold klaar is van lancering.  Volgens het bedrijf kunnen we de nieuwe versie van de opvouwbare smartphone in september al gaan verwachten. Best wel snel dus. Maar waar het uiterst interessant is om te weten wanneer het toestel komt, zijn we stiekem meer benieuwd naar datgeen wat Samsung heeft gefixt. Hoe heeft de producent ervoor gezorgd dat de consument niet tegen exact dezelfde problemen aan gaat lopen?

Samsung Galaxy Fold

Wat is er verbeterd aan de opvouwbare smartphone?

In het nieuwsbericht van de Samsung Newsroom schijnt de producent zelf licht op de zaak. We zetten de verbeteringen voor je op een rijtje:

Beschermlaag display

Samsung heeft de beschermlaag, dat op het display van de Galaxy Fold bevestigd zit, achter de schermranden gevouwen. Het lijkt er hierdoor meer op alsof de beschermlaag daadwerkelijk een onderdeel is van de smartphone, waardoor het duidelijk moet worden dat je deze laag niet moet verwijderen.

Onderste en bovenste scharnier Galaxy Fold

Ook de scharnieren van de Galaxy Fold zijn verbeterd en versterkt. Zowel aan de onderkant als de bovenkant is het scharnier voorzien van extra bescherming door de toevoeging van beschermkapjes. Daarbij zijn een aantal metalen lagen onder het Infinity Flex display bevestigd, waardoor het scherm nog beter beschermd moet worden. Iets dat ook bereikt moet worden door het feit dat Samsung de ruimte tussen de scharnieren en het geraamte van het toestel minder klein heeft gemaakt.

Samsung Galaxy Fold

Bescherming toestel zelf

Samsung heeft de Galaxy Fold voorzien van “extra versterking” om het apparaat beter te beschermen tegen externe deeltjes terwijl hij gewoon op kan vouwen. De vraag is alleen wat deze “extra versterking” precies is.

Overige verbeteringen

Samsung laat in het bericht ook weten dat het zich niet alleen op hardware-verbeteringen heeft gericht. De producent heeft ook gewerkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Daarbij moet je denken aan het optimaliseren van meer applicaties en diensten van de opvouwbare UX.

Het plan van Samsung is dus om de Galaxy Fold vanaf september beschikbaar te stellen voor de consument. Wanneer het bedrijf dat precies doet is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Samsung lanceert Galaxy Fold in september: dit heeft het bedrijf verbeterd
Sluiten