Samsung Galaxy Fold-opvolger heet mogelijk Galaxy Bloom

Zoals het er nu naar uitziet wordt de opvolger van de Samsung Galaxy Fold de Galaxy Bloom genoemd. De naam is nog niet bevestigd. De naam is echter ook niet nieuw en circuleert al sinds oktober van vorig jaar rond op het internet. Samsung zou de naam wel achter gesloten deuren genoemd hebben tijdens CES 2020.

Dat laat de Samsung-georiënteerde website Sammobile weten. De naam zou tijdens CES 2020 bevestigd zijn tegenover een aantal partners. Er zijn ook andere details naar buitengekomen. Zo zou het design van de Galaxy Bloom zijn geïnspireerd door een poederdoos van van het make-upmerk Lancôme. Het is dan ook de bedoeling dat voornamelijk vrouwen van in de twintig de Bloom zien zitten als hun volgende smartphone.

Namen Galaxy S10-opvolgers ook besproken

Dit is niet het enige wat Samsung achter gesloten deuren besproken zou hebben. Naar verluidt heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant tevens de namen van de Galaxy S10-opvolgers bevestigd. De toestellen die aankomende februari getoond worden, gaan door het leven als de Galaxy S20, Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra.

Samsung Galaxy Fold
De Samsung Galaxy Fold (Bron: Samsung)

Zowel de Galaxy S20-lijn als de aankomende Galaxy Bloom zouden in staat zijn video’s in 8K op te nemen. Ook kwam eerder al naar buiten dat de Bloom een scherm van 6,7-inch zou hebben en meteen op Android 10 zal draaien. Dat laatste mogen we inmiddels wel verwachten. En ondanks het feit dat dit nog geen zekerheid is, is het wel een fijne gedachte dat Samsung nieuwe toestellen snel van Android 10 voorziet.

Prijs van Galaxy Bloom

In december verscheen ineens de prijs van de Bloom in het nieuws. Het toestel moet in de Verenigde Staten 845 dollar gaan kosten. Dat is aanzienlijk lager dan de prijs van de Samsung Galaxy Fold, maar ook menig high-end smartphone. Daardoor leeft de gedachte dat de Bloom niet de beste specs van dit moment krijgt; een methode die Motorola ook hanteert voor zijn Razr. Zo moeten de opvouwbare telefoons betaalbaar blijven voor een breed publiek.

Sammobile

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold-opvolger heet mogelijk Galaxy Bloom
Sluiten