Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 23 apr 2019

Samsung mogelijk aan de haal met twee Galaxy Fold opvolgers

Als er een kantoor is waar het deze week alles behalve rustig is, dan is dat het hoofdkantoor van Samsung wel. De producent heeft de releasedatum van de vouwbare Galaxy Fold teruggetrokken aangezien het eerst een groot probleem moet oplossen. Maar tussen alle chaos door lijkt het er sterk op dat Samsung ook al bezig is met de opvolgers van de Galaxy Fold. 

Samsung komt mogelijk met twee Galaxy Fold opvolgers

Je leest het niet verkeerd: Samsung is mogelijk bezig met twee opvolgers van de Galaxy Fold. Ondanks het feit dat het toestel met voldoende problemen te maken heeft, is de producent wel al bezig met de toekomst. Afgelopen week kwam naar buiten dat het scherm van de opvouwbare smartphone nog al makkelijk kapot gaat, iets wat ervoor heeft gezorgd dat de releasedatum van het toestel is teruggetrokken voor onbepaalde tijd. Maar waar Samsung op dit moment met de problemen moet dealen komt website The Bell met nieuwe, interessante, informatie.

Volgens een nieuwe verslag van de website is Samsung op dit moment bezig met twee nieuwe vouwbare smartphones. Volgens het document hebben deze de naam “Type G” en “Type S”. Het zou gaan om twee grotere varianten van de, inmiddels uitgestelde, Galaxy Fold. Die eerste variant beschik mogelijk over een 8-inch display wanneer hij uitgeklapt is en vouwt als het waren in de vorm van een letter “G”. De Type S heeft een 13-inch scherm en lijkt op een letter S wanneer je hem inklapt.

Samsung Galaxy Fold opvolgers

In november 2018 diende Samsung het patent voor die laatst genoemde in. Echter werd het patent in maart dit jaar weer bovenwater getoverd door geruchten dat Samsung bezig is met twee opvouwbare smartphones. Destijds werd er gesproken over een uitvouwbare variant en een zogeheten clamshell variant. Dit sluit perfect aan op de berichten die nu naar buiten komen. Echter is officieel woord nog nergens te bekennen en dat is meer dan logisch. Samsung heeft, zonder enige twijfel, genoeg werk te doen op dit moment.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Samsung mogelijk aan de haal met twee Galaxy Fold opvolgers
Sluiten