Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 8 jul 2019

Samsung Galaxy Fold eindelijk (weer) klaar voor productie

Zoals we weten had de wereld grote verwachten voor 2019, aangezien de opvouwbare smartphones hun langverwachte debuut zouden gaan maken. Helaas ging het niet helemaal zoals verwacht. Samsung was de eerste grote smartphonemaker die vol trots zijn toestel onthulde, maar al gauw bleken er toch wat probleempjes met de Galaxy Fold te zijn. Hierop werd de release van het toestel uitgesteld, maar volgens ingewijden zou Samsung inmiddels de problemen hebben opgelost en weer klaar zijn voor productie.

Samsung’s onbedoelde “screenprotector”

De Samsung Galaxy Fold had al maanden geleden uitgebracht moeten worden, maar helaas bleken de review modellen toch wel merkwaardig gedrag te vertonen. Zo bleek de screenprotector  die de reviewers na een tijdje bemerkten en eraf haalden, onderdeel te zijn van het display. Door het vouwen ging deze bovenste laag veel te makkelijk los, wat uiteraard zorgde voor problemen met het scherm.

Samsung Galaxy Fold problemen

Grotere beschermlaag

Inmiddels zouden de problemen echter opgelost zijn en in het geval van de “screenprotector” heeft Samsung besloten deze te vergroten. Nu loopt de beschermlaag helemaal door tot onder de randen van het scherm, zodat hij niet meer zo makkelijk los gaat. Op zich is dat iets dat ze al eerder hadden kunnen bedenken en je gaat je afvragen hoe goed ze het toestel getest hebben voor het uitdelen van de review modellen.

Hoger scharnier

Iets anders dat aangepast wordt bij de Samsung Galaxy Fold is het scharnier. Hij wordt namelijk wat hoger geplaatst. Dat zorgt ervoor dat het scherm wat verder opgerekt wordt wanneer je de smartphone openvouwt, zodat het display wat harder lijkt en meer aanvoelt als een natuurlijk deel van het toestel in plaats van een verwijderbare accessoire. Ook zou de hogere plaatsing ervoor moeten zorgen dat er na een tijdje geen vouw ontstaat in het midden van het scherm.

Samsung Galaxy Fold

Release datum?

Wanneer we een officiële lancering van de Galaxy Fold kunnen verwachten, blijft nu nog even afwachten. Volgens de insiders zouden verschillende belangrijke onderdelen van het toestel binnenkort verscheept worden naar een fabriek in Vietnam, zodat de smartphone massaal in elkaar gezet kan worden. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat we de Galaxy Fold alweer terugzien tijdens Samsung’s Unpacked evenement in augustus.

In de tussentijd is Samsung ook druk bezig met de opvolger van zijn succesvolle Galaxy Watch Active en het lijkt erop dat ze aan de haal gaan met één van de beste Apple Watch 4 features.

Bloomberg

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold eindelijk (weer) klaar voor productie
Sluiten