Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft meer tijd nodig: Galaxy Fold release niet in juni?

Toen Samsung de opvouwbare Galaxy Fold een paar weken geleden terug moest roepen (vanwege problemen met de review-modellen) en de release moest verlengen, doken direct de geruchten op over een release in juni. De deadline leek destijds al vrij krap, maar geloof was er wel degelijk.

Nu we steeds dichter bij juni komen, lijkt het er steeds meer op dat een release in de aankomende maand wel heel enthousiast is. Koreaanse media melden dat het oplossen van de problemen wel degelijk langer gaat duren van verwacht.

Samsung Galaxy Fold: de problemen

We wisten van te voren eigenlijk al dat de opvouwbare smartphone nog in de kinderschoenen stond. We zouden allemaal nog moeten wennen aan het feit dat we opvouwbare tablets en uitklapbare smartphones in onze broekzakken zouden hebben zitten. Maar die periode van gewenning gaat zonder enige twijfel iets langer duren. Samsung introduceerde de Galaxy Fold tijdens Unpacked 2019, om vervolgens in maart met een release te komen. Maar waar de technologie bijzonder indrukwekkend was, goldt dat niet voor de kwaliteit van het product zelf.

Samsung Galaxy Fold problemen
Foto: The Verge

Verschillende review-modellen van de Samsung Galaxy Fold gingen stuk om verschillende redenen en Samsung merkte al snel dat er werk aan de winkel was. De producent riep de toestellen terug en verplaatste de releasedatum. Vanaf dat moment werd de maand juni al geroepen door verschillende media, bedrijven en personen op social media. Iedereen ging ervan uit dat de smartphone in juni 2019 alsnog zou verschijnen. Maar hoe dichter we bij de maand juni komen, hoe onwaarschijnlijker dat idee wordt.

Geen Galaxy Fold in juni?

Ondanks het feit dat Samsung zelf nooit officieel heeft gezegd dat de Galaxy Fold in juni zou verschijnen, kregen we wel het een en ander belooft van het bedrijf. Zo liet CEO DJ Koh een paar weken geleden weten dat Samsung binnen een paar dagen tijd een conclusie zou trekken en deze naar buiten zou brengen. Maar zoals je misschien gemerkt hebt, is dat niet gebeurt. Iets dat volgens het Koreaanse Yonhap News de komende weken ook niet gaat gebeuren. We moeten echt nog wel even wachten voordat Samsung de conclusie naar buiten brengt.

De grote vraag is dus nog steeds hoelang het nog gaat duren tot Samsung de Galaxy Fold echt op de markt kan brengen. Hoe gaat het bedrijf precies dat scherm sterker maken en het gat tussen de twee schermen verbeteren? Er werd een paar weken geleden een kleine update gegeven over die handelingen, maar een definitief antwoord is ons nog schuldig gebleven.

Samsung Galaxy Fold

Dat we voorlopig nog maar even af moeten wachten, mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung heeft meer tijd nodig: Galaxy Fold release niet in juni?
Sluiten