Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 18 jul 2019

Samsung Galaxy Fold: plannen voor opvolger duiken nu al op!

De Samsung Galaxy Fold lijkt inmiddels wel een mythe te zijn geworden. Dit omdat er steeds meer mensen zijn die beweren het toestel gezien te hebben, terwijl het nog steeds onduidelijk is of het nog ooit zal gaan verschijnen. Samsung mag dan wel een paar keer hebben bevestigd dat het opvouwbare toestel er wel degelijk gaat komen, maar tot nu toe blijft het officieel stil. En dat is vreemd gezien de plannen voor een opvolger er al zijn.

Opvolger Samsung Galaxy Fold blijkt in 2020 te verschijnen

Je kunt zeggen wat je wilt, maar alle ellende rondom de Samsung Galaxy Fold heeft wel voor een grote mediahype gezorgd. Er verschijnen namelijk bijna wekelijks speculaties over wanneer het toestel nou gaat komen. Een nieuw gerucht wijst er niet alleen – wederom – op dat we het opvouwbare toestel binnenkort gaan zien, maar dat het bedrijf ook al druk bezig is met diens opvolger. Deze zou in 2020 verschijnen. Dit betreffende nieuwtje komt van een anonieme leverancier uit Taiwan, welke vermoedelijk de maker is van de scharnieren die in het Samsung toestel komen te zitten. Deze bron lijkt er ook vanuit te gaan. dat de verbeterde versie van het originele toestel deze zomer nog zal verschijnen. Of ergens kort daarna.

Samsung Galaxy Fold

In ons recente interview met Samsung CEO DJ Koh kwam naar voren dat de Galaxy Fold modellen momenteel uitvoerig getest worden. Daarnaast werd toegegeven dat het bedrijf misschien inderdaad wat te vroeg was met het lanceren van het toestel.

Meer opvouwbare smartphones

Ondanks de problemen die Samsung en later ook Huawei kregen met hun opvouwbare toestel zijn er inmiddels meerdere van dergelijke smartphones aangekondigd. Zo blijken ook Google en Microsoft plannen te hebben voor een opvouwbaar toestel.

Sony gaat volgens bepaalde geruchten zelfs een oprolbare variant uitbrengen. Dit alles wijst erop dat opvouwbare schermen wel degelijk de toekomst hebben. En afgezien van de problemen is het nog steeds Samsung die hierin voorop loopt.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold: plannen voor opvolger duiken nu al op!
Sluiten