Jelle van Es
Jelle van Es Tech 22 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Problemen zijn te groot: Samsung stelt Galaxy Fold uit voor onbepaalde tijd

De toekomst van smartphones die je kunt inklappen heeft vandaag een flinke deuk opgelopen. Samsung heeft namelijk bekendgemaakt dat zij de Samsung Galaxy Fold voor een onbepaalde tijd uitstellen. Dit nieuws is het gevolg van de eerste reacties op de peperdure smartphone. Er waren recensie-exemplaren naar journalisten in de Verenigde Staten uitgestuurd, waarbij zij meldden dat sommige al na 48 uur de geest gaven. En blijkbaar was dat een probleem dat niet even snel gefixt kon worden, waardoor Samsung dit pittige besluit heeft genomen.

Voorlopig geen Samsung Galaxy Fold op de markt

De Samsung Galaxy Fold had eigenlijk over een paar dagen op de Amerikaanse markt moeten komen, maar dat feest gaat nu niet door. Het bedrijf laat weten dat het binnen een paar weken met een nieuwe datum gaat komen, maar stelt de opvouwbare smartphone dus voorlopig uit voor onbepaalde tijd. En als de problemen niet opgelost kunnen worden, dan zou het ons niet verbazen als de Galaxy Fold helemaal niet op de markt komt. Samsung heeft in het verleden met de Galaxy Note 7 al flinke problemen gehad. Dat device liep het risico om te exploderen en dat heeft behoorlijk wat imagoschade opgeleverd. Als je nu als bedrijf een opvouwbare smartphone van 2.000 dollar op de markt brengt die binnen een paar dagen kapot gaat, dan ben je niet lekker bezig.

Samsung Galaxy Fold

Voor de Samsung Galaxy Fold kondigt het bedrijf in het kort twee maatregelen aan. Ten eerste gaat men uitzoeken of het scherm steviger gemaakt kan worden, waardoor het niet snel kapot gaat. Daarnaast maakt de smartphone gebruik van een protective layer. Gevoelsmatig wil je die er van af trekken, maar dat moet juist niet. Het bedrijf wil dat nog duidelijker gaan maken.

Hoeveel tijd deze maatregelen gaan kosten en of daarmee het probleem van de baan is, dat is nog te bezien.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Problemen zijn te groot: Samsung stelt Galaxy Fold uit voor onbepaalde tijd
Sluiten