Mark Hofman
Mark Hofman Tech 17 apr 2019

Samsung verkoopt de Galaxy Fold nu al volledig uit

De eerste opvouwbare smartphone ter wereld is anno 2019 eindelijk beschikbaar voor de consument. De Samsung Galaxy Fold schiet voor ruim €2000 over de toonbank, maar dat houdt klaarblijkelijk weinig mensen tegen. Het toestel is nu al uitverkocht. 

Samsung moet “nee” verkopen voor Galaxy Fold

Toen Samsung tijdens Unpacked 2019 de Galaxy Fold voor het eerst toonde, waren de reacties verdeeld. De een was uiterst enthousiast over de nieuwe technologie, waar de ander niet helemaal begreep waarom dit product nu precies gemaakt moest worden. Twijfels die vooral tijdens de bekendmaking van het prijskaartje nogal duidelijk naar buiten kwamen. Opvouwbare smartphones leken anno 2019, met een prijs van ruim €2000, gewoon een gimmick te blijven. Maar wel een verdomd populaire gimmick.

Samsung is bezig met de voorverkoop van de opvouwbare Galaxy Fold. Althans, in Amerika dan. In Nederland moeten we nog eventjes wachten tot we het toestel kunnen bestellen (26 april). Echter is het nog maar de vraag of er voldoende apparaten beschikbaar zijn om aan de vraag van de consument te voldoen. Het toestel is in Amerika namelijk al he-le-maal uitverkocht. En dat terwijl de nieuwe technologie toch gewoon een gimmick is. Daarnaast is de prijs van €2020 ontzettend hoog, waardoor de verwachting misschien ook een stukje lager lag bij de populariteit. Maar niets lijkt minder waar te zijn.

We komen achter de uitverkochte Galaxy Fold door een foto die op Droid Life boven water komt. Het gaat om een mailtje die Samsung verstuurd heeft naar ene Kellen. Hierbij spreekt het bedrijf over “overweldigende vraag” en maakt het bekend dat de toestellen niet meer beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy Fold uitverkocht

Iets wat te verwachten was, omdat de daadwerkelijk vraag niet hoog werd ingeschat. Daarbij heeft Samsung vanaf het begin gezegd dat er met een lage voorraad gewerkt gaat worden. Maar eerlijk is eerlijk: het toestel is wel snel uitverkocht en dat is alles behalve negatief voor Samsung. Wat dit voor Nederland betekent is op dit moment niet bekend.

Reageer op artikel:
Samsung verkoopt de Galaxy Fold nu al volledig uit
Sluiten