Opgedoken: dit mailtje kregen eerste kopers Samsung Galaxy Fold

Alhoewel we al een tijdje wisten dat de Galaxy Fold is uitgesteld, vragen veel mensen zich af of er intussen al wat meer bekend is. Het blijkt nu dat Samsung de eerste kopers een email heeft gestuurd.

Galaxy Fold update

Zoals je misschien al wel hebt gehoord heeft Samsung de Galaxy Fold voor een onbepaalde tijd uitgesteld. De reden hiervoor was omdat enkele eerste testers een aantal serieuze gebreken ontdekten. Bij een aantal exemplaren ging het scherm zelfs zonder al teveel aanleiding kapot. Samsung kon hierdoor eigenlijk niks anders dan de release voorlopig even intrekken.

Vervolgens was het nog maar de vraag wanneer het toestel zou verschijnen. Of dat we deze überhaupt nog ooit gaan zien.

Samsung heeft onlangs echter weer wat over de Galaxy Fold laten weten.  Het blijkt namelijk dat mensen die een pre-order op het toestel hebben gedaan een email krijgen waarin Samsung de situatie nog eens uitlegt. Men geeft aan hard te werken aan een nieuwe versie maar zegt daarbij nog geen nieuwe releasedatum te kunnen geven. Het bericht wordt afgesloten met de vraag of men de bestelling nog zou willen behouden.

Gezien de onduidelijkheid moet men dus er dus eigenhandig voor kiezen om de bestelling te behouden. Als de betreffende koper dit niet voor 31 mei doet, dan wordt het bedrag van 2000 dollar teruggestort.

Huawei Mate X

Het is nu nog de vraag of het nog iets gaat worden met de Galaxy Fold. Natuurlijk is het goed dat Samsung naar de kritiek luistert, maar er wellicht hebben veel consumenten hun vertrouwen inmiddels al verloren. In dat geval zien ze misschien meer in het toestel van Huawei, de Huawei Mate X.

Dit Chinese bedrijf is sowieso een steeds grotere concurrent aan het worden. In het eerste kwartaal van 2019 verkocht het bijvoorbeeld al meer toestellen dan zowel Samsung als Apple.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Opgedoken: dit mailtje kregen eerste kopers Samsung Galaxy Fold
Sluiten