Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 mrt 2019

Samsung Galaxy Fold: dit heb je aan een opvouwbare smartphone

Opvouwbare smartphones, zoals de Samsung Galaxy Fold, hebben flink wat indruk achter gelaten de laatste tijd. Echter horen we steeds vaker de vraag “wat hebben we eraan?” voorbij komen. Een terechte vraag waar de producent, in een gloednieuwe video, een heel duidelijk antwoord op weet te geven. 

Dit heb je aan de opvouwbare Samsung Galaxy Fold

Opvouwbare smartphones als de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X zijn indrukwekkend om te zien. Maar hoe kunnen ze ons dagelijks leven daadwerkelijk verbeteren? Dat is de vraag die Samsung zichzelf voorgehouden heeft en komt met een antwoord in een nieuwe Galaxy Fold video. Tijd voor de producent om nu eens uit te leggen wat je als consument eigenlijk hebt aan een opvouwbare smartphone van €1980, dat ook nog eens beperkt beschikbaar wordt gesteld.

Google en Samsung hebben wel degelijk getoond wat er mogelijk is met de opvouwbare Galaxy Fold, maar eerlijk gezegd was dit voornamelijk voor ontwikkelaars interessant te noemen. Uiteraard is het tof om je smartphone in een fractie van een seconde om te toveren naar een tablet, maar een daadwerkelijke functie heeft het nog niet echt. Althans, had het nog niet echt. Samsung heeft een gloednieuwe video uitgebracht waarin het de opvouwbare smartphone in een ander daglicht zet. Zoals onze vrienden van SlashGear zeggen: de producent maakt “wow” van “waarom”.

De grootste reden om een Galaxy Fold te kopen is, volgens Samsung, volledig te wijden aan multitasking en draagbaarheid. De video laat dit overigens heel goed zien. We zien het toestel op verschillende momenten van de dag, verschillende handelingen verrichten. Denk hierbij aan videobellen, navigeren en het bewerken van documenten. Alles gebeurt met een regelmatige schakeling tussen de twee schermen. Uiteraard hebben we te maken met een rooskleurige versie van de producent die het gemaakt heeft, maar we krijgen er wel een beter beeld bij.

De verkoopprijs van de Galaxy Fold blijft belachelijk hoog. Echter moeten we niet vergeten dat de ontwikkeling in de kinderschoenen staat en nog veel verbeteringen zal meemaken. Samsung zal de technologie op veel verschillende manieren hanteren. Iets wat in dit patent duidelijk wordt.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold: dit heb je aan een opvouwbare smartphone
Sluiten