Ilona Braam
Ilona Braam Tech 21 feb 2019

Dit is wanneer we Samsung’s slimme speaker eindelijk kunnen verwachten

Gisteren was een grote dag voor Samsung. De Samsung Galaxy S10 vlaggenschepen werden namelijk eindelijk onthuld samen met de opvouwbare Galaxy Fold en verschillende wearables. Binnenkort zullen de onthulde apparaten ook daadwerkelijk in de winkel liggen, maar niet alle devices hebben dat geluk. Vorig jaar werd Samsung’s Galaxy Home namelijk onthuld samen met de Note 9, maar van de slimme speaker hebben we daarna niks meer gehoord. Volgens Samsung CEO DJ Koh duurt het wachten echter niet lang meer.

Galaxy Home in april

Tijdens het Unpacked evenement werd niks gezegd over de Galaxy Home, maar na het event verklapte Koh in een interview met CNET wanneer de we slimme speaker eindelijk kunnen verwachten. Volgens de Samsung CEO zal de speaker namelijk zijn debuut gaan maken in april. Waarom hij niet eerder in de winkel is verschenen blijft een mysterie. Mogelijk zal dit te maken hebben met Bixby die nog niet helemaal klaar was om de smart home wereld te betreden. Het is natuurlijk ook de vraag of Bixby het zal kunnen opnemen tegen Alexa en Google Assistant.

Samsung Galaxy Home

Laat op de slimme speaker markt

Samsung is redelijk laat met het introduceren van zijn slimme speaker en we bedoelen dan niet alleen ten opzichte van de onthulling van vorig jaar. Inmiddels zijn er behoorlijk wat slimme speakers op de markt verschenen en ook Apple heeft al een tijdje geleden zijn HomePod geïntroduceerd. Helaas lijkt de HomePod nog niet helemaal te willen aanslaan en blijven Amazon’s Echo speakers en de Google Home aan top staan. Het is afwachten hoe de Galaxy Home het zal doen en of deze wel een plek in de top drie zal weten te veroveren.

In de tussentijd is ook Ikea bezig geweest met een slimme speaker samen met Sonos. Het wordt zelfs een slimme speaker-serie en dit is wanneer we de apparaten kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit is wanneer we Samsung’s slimme speaker eindelijk kunnen verwachten
Sluiten