Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 29 dec 2018

Samsung bezig met Bixby antwoord op Echo Dot en Google Home Mini

Een tijdje leken bijna alle grote bedrijven bezig te zijn met slimme speakers en inmiddels besturen de apparaatjes al behoorlijk wat huishoudens. Toch lijkt Samsung in het geheel te schitteren door afwezigheid. Wat je misschien niet wist is dat het bedrijf een paar maanden geleden wel al een premium slimme speaker heeft laten zien, die het op zou moeten nemen tegen Apple‘s HomePod. De zogenaamde Galaxy Home is echter nog steeds niet op de markt verschenen, maar volgens  SamMobile zou Samsung alweer bezig zijn met een mini versie van de slimme speaker.

Goedkopere Galaxy Home

Niet alleen wordt de mini Samsung Home wat kleiner dan de Galaxy Home, maar ook zou het apparaat wat schappelijker geprijsd zijn. Samsung zou zich met de kleinere speaker richten op het middensegment. Maar om de lagere prijs te kunnen realiseren, zouden er wel wat concessies worden gedaan. Zou zou de kleine Galaxy Home uitgerust worden met minder microfoons en ook minder speakers dan het premium model.

Samsung Galaxy Home

Bixby vs. Alexa en Google Home

Uiteraard zal Bixby van de partij zijn op de slimme speaker, maar de vraag is of de virtuele assistent er wel klaar voor is om het op te nemen tegen assistenten zoals Alexa en Google Home. Beide zijn inmiddels doorgewinterde assistenten, die elk op hun eigen gebied weer uitblinken. Zo heeft Alexa de meeste skills, terwijl Google Assistant je weer het beste kan helpen met het vinden van informatie. Tot nu toe heeft Bixby echter nog niet zoveel indrukwekkends laten zien.

In ieder geval zou Samsung’s betaalbare slimme speaker ergens volgend jaar onthuld moeten worden. De tijd zal leren of het ding zich staande weet te houden tussen het Echo, HomePod en Google Home geweld. In de tussentijd is Samsung ook bezig met allerlei andere spannende projecten. Zo onthulden ze onlangs verschillende nieuwe C-Lab-projecten.

 

SamMobile

Reageer op artikel:
Samsung bezig met Bixby antwoord op Echo Dot en Google Home Mini
Sluiten