Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 3 sep 2018

Wordt de Samsung Galaxy Home een Apple HomePod-killer?

Als je een beetje technologiebedrijf bent, dan heb je vandaag de dag een eigen smartspeaker op de markt gebracht. Samsung is er al een tijdje mee bezig en hebben nu de Galaxy Home. Het duurt helaas nog even voordat deze daadwerkelijk op de markt komt, maar de eerste plaatjes en informatie beloven alvast veel moois.

De Samsung Galaxy Home

Uiteraard is de Samsung Galaxy Home een smartspeaker die voorzien wordt van een AI assistent. In plaats van een Echo met Alexa en een Apple Homepod met Siri, wordt de Samsung Galaxy Home uitgerust met Samsung‘s eigen AI, Bixby.

Als je andere smartdevices in huis hebt staan, dan kun je deze koppelen aan de Samsung Galaxy Home. Op die manier kun je tegen de smartspeaker aanpraten en verschillende commando’s geven. Denk daarbij aan het kiezen van je favoriete kanaal op televisie of de vraag of de lichten even uit kunnen. En natuurlijk kun je altijd vragen wat voor weer het is.

Samsung Galaxy Home

Naast de smarthome mogelijkheden, moet hij natuurlijk als speaker ook mooi geluid brengen. Binnen in de Galaxy Home vind je zes verschillende speakers en een subwoofer. Wanneer je tegen de speaker aanpraat, dan moet de AI herkennen waar je geluid vandaan komt en wordt het geluid dan ook jouw kant opgestuurd.

Samsung Galaxy Home

Op die manier moet je altijd een goede geluidservaring hebben en hoef je dus niet het geluid heel erg hard te zetten om het perfect te horen. Focus in plaats van volume zeg maar. Zoals gezegd is het nog niet bekend wanneer de speaker precies op de markt komt en ook weten we nog niet hoeveel hij gaat kosten. Hopelijk komt daar binnenkort meer duidelijkheid over. Wil je echter nu alvast een smartspeaker in huishalen? Bekijk dan hier ons handige overzicht met alles op het gebied van smartspeakers en meer.

Reageer op artikel:
Wordt de Samsung Galaxy Home een Apple HomePod-killer?
Sluiten