David van Benthem
David van Benthem Smartphones 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung onthult Galaxy M21 met een 6000(!) mAh batterij

Samsung heeft deze week de Galaxy M21 aangekondigd. De telefoon krijgt een gigantische batterij van 6000 mAh. En voor minder dan 200 euro heeft de telefoon hele nette specificaties.

Naast de grotere batterij heeft het toestel namelijk een driedubel camerasysteem. Met een 48 megapixel hoofdcamera en twee andere 5 megapixel en 8 megapixel camera zal je waarschijnlijk prima foto’s kunnen maken. Ook het scherm is zeker niet slecht. Met een 6.4-inch sAMOLED scherm en een FHD+ resolutie zal je voor de prijs niet teleurgesteld zijn.

De Galaxy M21 heeft prima specificaties

De telefoon wordt aangedreven met een Exynos 9611 processor die met 4GB tot 6GB werkgeheugen wordt versterkt. Qua opslag zit je met 64GB tot 128GB in ieder geval voldoende, zolang je je telefoon maar niet als filmbibliotheek gebruikt. Opvallend is dat de telefoon naast een vingerafdrukscanner ook beschikt over een 3.5mm aansluiting voor je koptelefoon. Daarbij beschikt het toestel over Android 10: niks mis mee dus.

Batterijen worden steeds groter door betere specificaties, detailrijkere schermen en zwaardere apps. Doordat de Galaxy M21 geen specificaties heeft van een vlaggenschip, maar wel een enorme batterij heeft, gaat de telefoon waarschijnlijk langer dan een dag mee.

Samsung Galaxy M21
De Samsung Galaxy M21 in het blauw en in het zwart. (Afbeelding: Samsung)

Alleen in India verkrijgbaar(?)

De Galaxy M21 is vanaf 23 maart in India verkrijgbaar en komt in twee kleuren uit: donkerblauw en pikzwart. Als de telefoon ook in andere delen van de wereld uitkomt, dan is de verwachting dat de telefoon wel iets meer gaat kosten. India is namelijk een zeer competitieve markt voor smartphones, waar winstmarges lager liggen dan in veel andere delen van de wereld.

Waar Apple en Samsung hier grote namen zijn, zijn Xiaomi en Vivo dat vooral in India. Deze Chinese telefoonfabrikanten staan erom bekend om zoveel mogelijk telefoon te leveren voor een scherpe prijs.

Maar of je nou in India bent of hier, de batterij is voor beide markten opvallend. Daarom zou het mooi zijn als Samsung de Galaxy M21 ook binnenkort naar ons land brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung onthult Galaxy M21 met een 6000(!) mAh batterij
Sluiten