Meer info over Samsung’s Galaxy M30 Xiaomi-killer gelekt

Samsung is al een tijdje bezig met zijn nieuwe strategie om goedkopere toestellen op de markt te brengen met killer specs. Sommige budget toestellen krijgen zelfs als allereerste features, die we later pas terugzien bij de vlaggenschepen. Zo kreeg de Galaxy A7 als eerste Samsung toestel een driedubbele camera nog ver voor de lancering van de Galaxy S10 vlaggenschepen. Nu is Samsung weer bezig met zijn Galaxy M lijn en met de specs van deze budget toestellen zou menig vlaggenschip vorig jaar blij zijn geweest.

Samsung Galaxy M10 en M20

De Galaxy M lijn bestaat uit de M10, M20 en M30. De Samsung Galaxy M10 en M20 zijn onlangs al gelanceerd in India en komen met dubbele camera’s en redelijk wat opslagruimte. De M10 is verder uitgerust met een 6,2 inch LCD-display en een 3.400mAh batterij, terwijl de M20 pronkt met een 6.3 inch scherm en een royale 5.000mAh batterij.

Samsung Galaxy M20
Samsung Galaxy M20

Infinity-V display met FHD+ resolutie

Het wachten is nog op de Galaxy M30, welke het indrukwekkendste toestel van het trio zou moeten worden. Via de website PRICEKART is er nu wat meer informatie over het toestel naar boven komen drijven. Zo zou de smartphone uitgerust worden met een 6.38 inch AMOLED Infinity-V display met een resolutie van 1080 x 2210. Onder de motorkap zouden we een Exynos 7904 chipset vinden in combinatie met 4GB RAM en 64GB opslagruimte of 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte.

Galaxy M30 met driedubbele camera

Verder zou de M30 aan de achterkant gesierd worden door een driedubbele cameramodule, bestaande uit een 13 megapixel hoofdcamera, een 5 megapixel groothoek sensor en een 5 megapixel dieptesensor. De selfiecamera zou weer voorzien zijn van een 16 megapixel sensor en aan de achterkant zouden we de vingerafdrukscanner vinden (dus geen in-display vingerafdrukscanner).

En de prijs?

Dat zijn behoorlijke specs voor een budget toestel, hoewel we nog niet zeker weten wat we op het prijskaartje zullen vinden. Wel weten we dat de Galaxy M10 met een prijskaartje van 99 euro komt, terwijl je voor de Galaxy M20 zo’n 137 euro kwijt bent. De Galaxy M30 zal uiteraard iets duurder worden, maar niet met een astronomische prijs komen. De Samsung Galaxy M20 komt overigens later in het jaar ook naar Nederland, voor het geval je je al verongelijkt begon te voelen.

Het is niet zo gek dat Samsung bijna als een malle bezig is met budget toestellen. In India staan ze namelijk zwaar onder druk van Xiaomi, die de markt daar sinds het vierde kwartaal van 2017 flink in zijn macht heeft. Maar Xiaomi is dan ook een ster met het vinden van een mooie balans tussen prijs en kwaliteit en nu zouden ze bezig zijn met een nieuwe smartphone, die voorzien is van een unieke Samsung Galaxy S10 feature.

PRICEKART

Reageer op artikel:
Meer info over Samsung’s Galaxy M30 Xiaomi-killer gelekt
Sluiten