Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 mrt 2019

Galaxy S10 code bevestigt: Samsung Galaxy Note 10 krijgt 5G

Het maakt niet uit hoelang geleden Samsung een nieuwe smartphone heeft gelanceerd: we kijken altijd uit naar de volgende. In dit geval hebben we de Galaxy S10 serie eindelijk onder ogen gekregen en zijn we, stiekem, alweer bezig met de komst van de Galaxy Note 10. Een smartphone die, als we de source code van de S10 mogen geloven, volledig gewapend is met 5G ondersteuning. 

Samsung Galaxy Note 10 voorzien van 5G?

Als het de afgelopen maanden ergens over gegaan is, dan is het de Galaxy S10 wel. Informatie over de nieuwe vlaggenschip serie van Samsung werd op bijna dagelijkse basis bijgewerkt, wat ervoor zorgde dat de hype rondom het toestel bijzonder groot was. Inmiddels zijn de toestellen onthuld en uitgebracht, wat er voor zorgt dat we alweer verder kijken naar het volgende toestel. In het geval van Samsung is dat het andere vlaggenschip, de Galaxy Note 10.

En die Galaxy Note 10 gaat voorzien worden van dé feature van 2019: 5G. Dit wordt duidelijk nadat de mensen van XDA-Developers de software van de Galaxy S10 volledig hebben doorgespit. In de source code van het toestel kwamen de beste mensen namelijk de codenaam DAVINCI5G tegen. Nu is het 5G gedeelte uiteraard hartstikke duidelijk, maar snappen we wanneer je vraagtekens hebt bij DAVINCI. Echter gaat het wel degelijk om de Galaxy Note 10.

In september vorig jaar kwam de betrouwbare leaker Ice Universe erachter dat Da Vinci de codenaam is voor de Samsung Galaxy Note 10. Dit maakte hij destijds bekend door middel van een tweet. Door de toevoeging van 5G in deze codenaam weten we inmiddels dat het toestel ondersteuning biedt van een feature die we dit jaar bijzonder vaak tegen het lijf gaan lopen. Sterker nog: als we Qualcomm mogen geloven hebben alle Android-producenten een 5G vlaggenschip op de markt liggen.

Samsung Galaxy Note 10

Wanneer de Galaxy Note 10 uitgebracht wordt weten we niet, maar dat Samsung deze feature gaat hanteren mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Galaxy S10 code bevestigt: Samsung Galaxy Note 10 krijgt 5G
Sluiten