Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 aug 2019

Samsung Galaxy Note 10 event: dit waren de 5 grootste aankondigingen

Gisteravond vond een Galaxy Unpacked evenement plaats in New York. Hier werden de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ aangekondigd, maar er was nog heel veel meer te zien. Om je een goed overzicht te geven van alle aankondigingen, zetten we de 5 grootste voor je op een rij.

#1 Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+

We konden er gisteravond niet omheen. Samsung organiseerde het Galaxy Unpacked evenement voornamelijk om de nieuwe Note-lijn van het merk te presenteren. We maakten hierdoor kennis met de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+. Die eerste is een 6.3-inch variant en dus aanzienlijk kleiner dan voorgaande Note-toestellen. Die tweede is een 6.8-inch scherm die simpelweg fans van de serie het meeste tevreden gaat stellen.

Van de batterij tot aan de processor en van de vernieuwde S Pen tot aan verbeteringen op het gebied van gaming: beide toestellen hebben een arsenaal aan nieuwe dingen te bieden. Benieuwd wat deze dingen precies zijn? In dit artikel leggen wel alles van a tot z aan je uit!

#2 Samsung Galaxy Book S

Naast de nieuwe Galaxy Note toestellen was er ook nog een grote verrassing op de beurs te vinden. De geruchten gingen al enige tijd, maar definitieve bevestiging van de Galaxy Book S was er gisteren pas. Samsung introduceerde de nieuwe laptop met volle glorie en liet zien dat het zomaar eens het antwoord op de MacBook Air op de markt gaat brengen.

De laptop is voorzien van een Qualcomm chipset die normaliter in smartphones te vinden is, waardoor de accu van deze laptop ontzettend lang meegaat. De maximale accuduur bedraagt 23 uur, wat simpelweg indrukwekkend is. Uiteraard heeft de Samsung Galaxy Book S nog heel veel meer te bieden. Daar lees je hier meer over.

Samsung Galaxy Book S MacBook Air

#3 5G variant van de Note 10

Samsung heeft gisteravond niet alleen twee varianten van de Galaxy Note 10 gepresenteerd, maar ook een derde model aan de wereld getoond. Het gaat om de 5G versie van de Note 10+, dat simpelweg gericht is op het publiek dat nu al gebruik wil gaan maken van het netwerk. Het toestel komt standaard met 256GB aan opslagcapaciteit en zal voor een prijs van $1300 verkocht worden. Hoeveel euro het toestel gaat kosten is op dit moment niet bekend, maar dat maakt verder ook niet heel veel uit. We gaan er in Nederland namelijk niet mee aan de slag kunnen.

#4 Dex voor MAC en Windows

De Samsung Galaxy Note toestellen kunnen ook als computer gebruikt worden door middel van DeX. Het systeem zorgt voor een flink portie samenwerking met windows-computers, wanneer je het toestel met een USB-kabel aan je smartphone koppelt. Het is een ondersteuning die we al kennen van verschillende apparaten, maar zal nu dus ook in de Note te gebruiken zijn. Overigens is het mogelijk om een vlekkeloze verbinding op te zetten met je PC, omdat Samsung heeft besloten samen te werken met Microsoft. Zo krijg je bijvoorbeeld je notificaties van je telefoon ook op je Windows-computer te zien.

Het mooiste van alles is dat Samsung nu ook een deal heeft met Apple, waardoor DeX beschikbaar wordt voor de Mac.

#5 Under Armour Edition Watch Active 2

Eerder deze week werd de Samsung Galaxy Watch Active 2 al aangekondigd. Dat deze gisteravond te zien was, was dus geen verrassing meer. Dat Samsung een Under Armour Edition van de smartwatch op de markt brengt overigens wel. Voor $309 is het mogelijk om je horloge naadloos te combineren met de MapMyRun app en zien we standalone phone en audio mogelijkheden beschikbaar worden. Daarbij is het horloge ook nog eens voorzien van Samsungs Wireless PowerShare feature.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 10 event: dit waren de 5 grootste aankondigingen
Sluiten