Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13 mei 2019

‘Samsung Galaxy Note 10 beschikt niet over deze unieke feature’

Eind vorige week kondigde Samsung twee gloednieuwe camerasensoren aan. De Zuid-Koreaanse producent liet zien dat het in staat is om de ISOCELL camera te voorzien van maar liefst 64-megapixel waar dit voorheen, en bij concurrenten, 48 megapixel was. Maar de aankomende Galaxy Note 10 beschikt nog niet over deze mogelijkheid. 

Samsung Galaxy Note 10 krijgt geen 64 megapixel camera

Vorige week liepen we indrukwekkend nieuws tegen het lijf. Samsung is druk bezig geweest met twee gloednieuwe camerasensoren voor het, vrijwel nieuwe, ISOCELL merk. Waar de meeste smartphones anno 2019 beschikken over een 48 megapixel camera, doet Samsung er met 64 megapixel een schepje bovenop. Maar waar je zou verwachten dat dit zo snel mogelijk toegepast wordt op de aankomende Galaxy Note 10 heeft het, volgens een betrouwbare leaker, mis.

IceUniverse, een van de meeste betrouwbare leakers van de markt, meldt het nieuws op Twitter. De aankondiging van afgelopen week wisten de verwachtingen omtrent de nieuwe Galaxy Note 10 aanzienlijk groter te maken. Maar wat betreft de leaker krijgen we een teleurstelling voor de kiezen wanneer we een 64 megapixel camera verwachten. En dat is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Je zou in eerste instantie toch verwachten dat Samsung hun beste sensor in een van hun beste toestellen van het jaar zouden stoppen. Wat dat betreft is de Galaxy Note 10 misschien wel dé kandidaat, maar Samsung lijkt hier volgens de leaker niets voor te voelen. Dit wil overigens niet zeggen dat de 48 megapixel ISOCELL Birght GM2 is uitgesloten voor het toestel. Maar dat gaat weinig concurrentie bieden tegenover SONY dat op het gebied van camera’s, voornamelijk met de 48 megapixel IMX586, goed werk weet te leveren.

Samsung 64 megapixel

Ondanks het feit dat Ice Universe een uitstekende reputatie heeft als het op leaks aankomt, hopen veel fans van Samsung waarschijnlijk wel dat hij ernaast zit met dit desbetreffende gerucht. En wij heel eerlijk gezegd eigenlijk ook wel.

Reageer op artikel:
‘Samsung Galaxy Note 10 beschikt niet over deze unieke feature’
Sluiten