Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 jun 2019

Samsung Galaxy Note 10: is dit de indrukwekkendste nieuwe feature?

De geruchten rondom de Samsung Galaxy Note 10 gaan al maanden rond en inmiddels hebben we ook al een (mogelijke) releasedatum te pakken. Het aankomende vlaggenschip van de producent wordt uitgebreider dan ooit, met een flink arsenaal aan toffe features. Maar de Sound on Display functie is waarschijnlijk de meest indrukwekkende tot nu toe. 

Meest indrukwekkende Samsung Galaxy Note 10 feature

De Samsung Galaxy Note 10 zal met kop en schouders boven zijn voorgangers uitsteken. Althans, dat is het idee dat we krijgen van alle leaks en geruchten die ons de afgelopen maanden voorgeschoteld zijn. Samsung haalt de headphone jack uit het toestel, komt met maar liefst met vier verschillende varianten en zou zomaar eens de speaker uit het zicht kunnen slopen. Dat laatste wordt vooral gedaan om ruimte te maken voor de nieuwe Sound on Display technologie,

Althans, dat is wat een anonieme bron tegenover website SamMobile lijkt te beweren. Volgens de nieuwe informatie zal Samsung de speaker aan de voorkant van het scherm (bovenkant) weghalen om het scherm verder door te laten lopen. Deze speaker zal overigens niet verdwijnen, maar lijkt in het display verwerkt te worden. Een technologie die Samsung zelf heeft onthuld. Het gaat om een in-screen technologie die ook gebruikt wordt voor de vingerafdrukscanner en, volgens geruchten, ook gebruikt gaat worden voor de selfiecamera. Of dat laatste daadwerkelijk zo is zal later moeten blijken.

Samsung Galaxy Note 10

Maar door de bronnen lijkt de Sound on Display wel degelijk te komen. Al is het met anonieme bronnen altijd lastig om in te schatten in hoeverre iets klopt. Je zou dit nieuws dus wel met een korreltje zout moeten nemen. Het zou overigens wel een goede verklaring zijn voor het feit dat de speaker grille nergens te bekennen is op renders en screen protectors. Dat zou betekenen dat het geluid van de Galaxy Note 10 door middel van trillingen naar buiten komt uit het hele display. Iets dat we al eerder zagen bij merken als Xioami en LG.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 10: is dit de indrukwekkendste nieuwe feature?
Sluiten