Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 aug 2019

Samsung Galaxy Note 10 (+) officieel een feit: alles wat je moet weten

Vanavond was het eindelijk zover: de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ hebben het daglicht gezien. Afgelopen maanden vlogen de geruchten rondom het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse producent met een rotgang door de gangen, maar wat is er uiteindelijk van waar? Alles wat je moet weten over deze smartphones staat in dit artikel.

Samsung onthult de nieuwe Galaxy Note 10 en Note 10+

Tijdens Unpacked in New York heeft Samsung CEO DJ Koh twee gloednieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Samsung Galaxy Note 10 en de Samsung Galaxy Note 10+. De twee toestellen zijn de opvolgers van de populaire Galaxy Note 9 die vorig jaar aangekondigd werd. Het is de eerste keer dat de producent aan de haal gaat met twee verschillende varianten van een Note-smartphone. Waar de Note 10+ (qua design) het meest in de buurt komt van de Note 9, is de Note 10 een nieuwe stap in de serie.

Dat klinkt allemaal heel erg leuk, maar je wilt uiteraard weten wat de smartphones nu daadwerkelijk te bieden hebben. Here we go!

Twee varianten, gloednieuw jasje en een strak design

De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 + zijn, uiteraard, voorzien van een gloednieuw jasje. De Zuid-Koreaanse producent heeft de schermranden, een stuk kleiner gemaakt en ook de bezels aan boven en onderkant zijn zo goed als weg. Uiteraard is hier dan wel een hole-punch voor in de plaats gekomen. Dit zagen we ook gebeuren bij de Galaxy S10 serie, die in februari dit jaar werd aangekondigd. Hierbij zat de selfiecamera in een bovenhoek, maar is hij nu in het midden gevestigd.

De Galaxy Note 10 is voorzien van een 6.3-inch FHD+ (Dynamic AMOLED) Infinity-O display. Dat is een stuk kleiner dan voorgaande Note-toestellen, maar voor sommige mensen misschien wel de juiste optie. Verder is dit model voorzien van een 10MP selfiecamera en een triple-camerasysteem aan de achterkant. Het systeem bestaat uit een 16MP Ultra Wide, 12MP Wide-angle en 12MP telefoto lens.

De Galaxy Note 10 Bron: Samsung

De Samsung Galaxy Note 10+ is voorzien van een 6.8-inch QHD+ (Dynamic AMOLED) Infinity-O display en is dus een aanzienlijk stuk groter dan de Note 10. Deze variant is voorzien van een Quad-camerasysteem dat beschikt over een 16MP Ultra Wide, 12MP Wide-angle, 12MP telefoto en een VGA DepthVision Camera. Die laatste zorgt ervoor dat je onder andere aan de slag kan met Live Focus Video (later meer).

Uiteraard zijn beide toestellen voorzien van een S Pen en beschikken beide varianten, helaas, niet over een 3.5mm headphone jack. Meest opvallende (qua design) is misschien nog wel dat er een fysieke knop minder op het toestel te vinden is. De power-knop zat voorheen altijd aan de rechterkant van het toestel, maar zit nu verwerkt in de Bixby knop. Een keer drukken is aan/uit, twee keer drukken is camera (of app naar keuze) en twee lange drukken zorgt ervoor dat Bixby geopend wordt.

Samsung Galaxy Note 10(+): onder de motorkap

Naast het design zijn de nieuwe Note-toestellen ook voorzien van een interne upgrade. Onder de motorkap is ook weer genoeg veranderd om de performance van de vlaggenschepen omhoog te krikken.

De Samsung Galaxy Note 10 draait op een 7nm 64-bit Octa-core processor, wat ervoor zorgt dat het spelen van games een eitje is op dit apparaat. Uiteraard is deze smartphone voorzien van de nieuwe Exynos 9825 chipset en gaat daar minimaal 8GB RAM geheugen mee gepaard. Qua opslagcapaciteit zit je ook goed: 256GB. Naast de processor, het werkgeheugen en het interne geheugen is ook de batterij aanzienlijk verbeterd. Deze beschikt over 3500mAh.

De Note 10+ is door Samsung voorzien van een zelfde processor als de Note 10, maar heeft wel 2.8 GHz (0.1 GHz meer dan zijn kleinere broertje).Het toestel krijgt standaard 12GB RAM en 256GB aan interne opslag met zich mee. Ook voor de Samsung Galaxy Note 10+ is het mogelijk om voor een uitgebreidere variant te kiezen, hiermee krijg je 12GB RAM en 512GB aan opslagcapaciteit.De batterij van het toestel beschikt over 4300mAh.

Samsung Galaxy Note 10
De Galaxy Note 10 Bron: Samsung

Beide varianten zijn overigens voorzien van stereospeakers en oordoppen van AKG. Iets dat in combinatie met Dolby Atmos goed uit de verf zal moeten komen.

Vernieuwde S Pen

Naast de grootte van de telefoons is ook de S Pen een kenmerkende feature van de Samsung Galaxy Note 10 serie. Dit keer is hij voorzien van een eigen batterij, wat ervoor zorgt dat Air Actions mogelijk worden. Hierdoor is het mogelijk om je smartphone op afstand te besturen of games op een compleet nieuwe manier te spelen.

Gloednieuwe Galaxy features

De Samsung Galaxy Note 10 (+) kent ook een aantal nieuwe Galaxy features die we graag even op een rijtje zetten voor je.

Super Fast Charging

De Samsung Galaxy Note 10 serie ondersteund 45W Super Fast Charging. Hierdoor is het mogelijk om je telefoon in 30 minuten op te laden. Goed om te weten is dat de 45W Super Fast Charger los te verkrijgen is en dus niet standaard meegeleverd wordt.

Uitgebreide Gaming-features

Wie gek is van games kan op papier ook los met de Samsung Galaxy Note 10(+). De smartphone is voorzien van een AI-gebaseerde Game Booster die de prestaties en het stroomverbruik optimaliseert voor het spelen van je favoriete games.

Maar het tofste is misschien nog wel de gloednieuwe PlayGalaxy Link P2P-streamingdienst. Dit zorgt ervoor dat je games die je speelt op de pc, direct weer verder kunt spelen op je smartphone.

Samsung Galaxy Note 10
De Galaxy Note 10 Bron: Samsung

Video-editor

Samsung Galaxy Note 10 gebruikers kunnen ook aan de slag gaan met met een eigen Video Editor. Deze is volledig geïntegreerd met de S Pen. Iets dat in combinatie met Adobe Rush ook uitstekend hoort te werken.

Samsung Galaxy Note 10 Screen Recorder

Samsung levert nu ook een Screen Recorder mee met de Galaxy Note smartphones. Uitstekend te gebruike voor tutorials en volledig aan te passen naar je eigen wensen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een facecam toe te voegen aan je content.

Samsung Galaxy Note 10
De Galaxy Note 10 Bron: Samsung

Beschikbaarheid en prijs

De Samsung Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10+ zijn beide vanaf 23 augustus 2019 beschikbaar in de volgende varianten:

Galaxy Note 10

  • 8GB/256GB | €949

Galaxy Note 10+

  • 12GB/256GB | €1099
  • 12GB/512GB | €1199
Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 10 (+) officieel een feit: alles wat je moet weten
Sluiten