Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 juli 2019

Samsung Galaxy Note 10: gelekte persbeelden onthullen het design

Wie het nieuws rondom tech ook maar een klein beetje volgt, zal zonder twijfel iets meegekregen hebben van de Galaxy Note 10. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung wordt op 7 augustus 2019 onthuld in New York. Waar de geruchten de wandelgangen al maanden weten te vullen, lijkt het plaatje omtrent het design van het toestel compleet. De persbeelden van de Samsung Galaxy Note 10 lekken uit en tonen ons exact hoe het toestel eruit komt te zien. 

Samsung Galaxy Note 10 persbeelden onthullen het design

De afgelopen maanden zijn we doodgegooid met geruchten rondom de Samsung Galaxy Note 10. Maar nu de onthullingsdatum steeds dichterbij komt, beginnen deze geruchten steeds concreter te worden. Het toestel krijgt in de weken voor 7 augustus, de datum waarop Samsung een Unpacked event organiseert in New York, steeds meer vorm. De specificaties zullen duidelijk worden, de prijs gaat uitlekken en het design komt op straat te liggen. Zo heeft het de laatste jaren gewerkt en zo zal het ook nu weer gaan. Iets dat we simpelweg met vertrouwen kunnen zeggen, omdat de persbeelden van het toestel de weg naar het internet gevonden hebben.

Deze afbeeldingen zijn afkomstig van de uiterst betrouwbare Roland Quandt (WinFuture) en Ishan Agarwarl (MySmartPrice). Uiteraard moeten we de boel met een korreltje zout nemen, maar de kans dat deze beelden accuraat zijn is erg groot. En wanneer dat het geval is zien we dat de Samsung Galaxy Note 10 niet alleen aan de haal gaat met extreem dunne schermranden, maar ook met een bijzondere variant van de hole-punch. Waar deze in de Galaxy S10-serie nog in de hoeken van het display te vinden waren, staat hij bij de Galaxy Note 10 helemaal in het midden.

Uiteraard is de S Pen ook weer van de partij en het lijkt erop dat Samsung er, bij de variant die uitgelekt is, dit keer voor een blauw met zilveren variant gekozen hebben. Uiteraard geldt dit niet voor de zwarte variant van het toestel, deze beschikt ook gewoon over een zwarte pen. Maar dat is niet de meest opvallende kleurkeuze van Samsung. Wanneer we de achterkant van het toestel bekijken zien we er ook een optie tussenzitten die ons doet denken aan de Huawei P30 Pro.

Zo is dit de gelekte Samsung Galaxy Note 10:

Samsung Galaxy Note 10 lek

En hier hebben we te maken met de Huawei P30 Pro:

Huawei P30 Pro blauw

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Uiteraard zorgen foto’s er voor dat we slechts een beeld hebben van het design van een toestel en niet zo zeer over de specificaties. Maar we kunnen wel degelijk een paar dingen opmaken uit deze beelden. Zo zien we bijvoorbeeld geen vingerafdrukscanner op het toestel, wat betekent dat de Note 10 gebruik gaat maken van een in-screen variant. Niet heel onverwachts gezien het feit dat de Galaxy S10 (Plus) en de Galaxy A80 hier ook al gebruik van maken.

Daarbij is misschien nog wel het meest opvallend dat we een knop aan de zijkant van het toestel missen. De grote vraag is alleen: welke knop missen we precies? Het lijkt er in eerste instantie op dat de Samsung Galaxy Note 10 niet over een power-knop beschikt, maar stiekem hopen we allemaal natuurlijk dat het de Bixby-knop is die ontbreekt. Echter is het knopje aan de rechterkant van het toestel verdwenen en zit de knop onder de volume-rocker nog wel op het toestel. En Samsung laat deze al jaren functioneren als Bixby-knop.

Samsung Galaxy Note 10 lek

Of we daadwerkelijk te maken hebben met het definitieve design van de Galaxy Note 10, is uiteraard nog maar de vraag. Het antwoord op deze vraag krijgen we op 7 augustus 2019.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 10: gelekte persbeelden onthullen het design
Sluiten