Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 april 2019

Grootse plannen voor Samsung Galaxy Note 10 (Pro) gelekt

De lancering van de Galaxy S10 is nog maar net achter de rug, maar toch kijken we alweer reikhalzend uit naar de Samsung Galaxy Note 10. Dat is het volgende high-end wapenfeit van de Koreaanse techgigant.

Samsung Galaxy Note 10 Pro?

Als je het over Samsung hebt, dan valt al snel de naam Ice Universe. Dat is een beruchte leaker die de afgelopen keer op keer accurate informatie rondom de fabrikant wist te lekken. Onaangekondigde smartphones, renders, screenshots, dat soort werk.

Daar gaat hij ook in 2019 gewoon mee door. Nu komt hij met informatie omtrent de Galaxy Note 10. Zoals we van de leaker gewend zijn, krijgen we er weinig context bij. Zijn laatste tweet bestaat enkel uit:

Oftewel, Samsung Galaxy Nore 10 Pro. Weinig woorden, maar de boodschap is duidelijk. Naast de reguliere Samsung Galaxy Note 10 kunnen we dus op een Samsung Galaxy Note 10 Pro rekenen.

Daarmee bevestigt hij een eerder gerucht, dat de Koreaanse techgigant niet één, niet twee maar misschien zelfs vier toestellen. Toch is het een merkwaardige boodschap. De Note-lijn functioneerde de afgelopen jaren juist al als een soort Pro-versie van de Galaxy S-lijn. Hoe kan Samsung ook binnen die serie nog onderscheid maken?

Vier of vijf modellen?

Als we de geruchten moeten geloven, kan het twee kanten op gaan. Of we krijgen een Note 10 en een Note 10 Pro, of een Note 10e, een Note 10 en een Note 10 Pro. Twee of drie verschillende modellen. Waarbinnen je ook weer verschillende versies qua werkgeheugen en opslaggeheugen kunt scoren.

Het switchen van de Plus-term naar Pro is een logische zet. Met drie toestellen met een schermformaat van boven de 6-inch, is elk toestel immers ‘Plus’. Maar wat gaat de Pro dan onderscheiden van de overige modellen? De onderscheidende factor zou 5G kunnen zijn, maar andere geruchten wijzen ook op een losse Note 10 Pro 5G. Oftewel, vijf modellen in totaal.

De kleinste Note heeft naar verwachting een 6.28-inch scherm. De medium-optie een 6.4-inch scherm, en de grootste een 6.75-inch scherm. Qua werkgeheugen kun je rekenen op maximaal 12GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslaggeheugen. Op cameragebied is er nog weinig gelekt, maar dat zou ook een onderscheidende factor voor de Pro kunnen zijn.

En de S-Pen? Sommige geruchten wijzen erop dat de kleinere modellen niet uitgerust zullen worden met een Pen, maar dat klinkt onlogisch. Dat is immers het kenmerkende aspect van de Note-serie.

Je merkt het al: er zijn nog vele vragen. We weten zeker dat Samsung grootsere plannen heeft dan ooit voor zijn Note-serie, maar verder zul je voorlopig alle geruchten met een flinke korrel zout moeten nemen. Wordt vervolgd!

?Check ook: Problemen? Facebook, Instagram en WhatsApp plat door storing!

Reageer op artikel:
Grootse plannen voor Samsung Galaxy Note 10 (Pro) gelekt
Sluiten