Mark Hofman
Mark Hofman Tech 16 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Note 10 productie geraakt door Tweede Wereldoorlog?

De Samsung Galaxy Note 10 komt eraan en we moeten eerlijk bekennen dat de hype redelijk groot is. Het nieuwe vlaggenschip van de producent wordt al maanden besproken en op 7 augustus wordt het eindelijk onthuld. Al lijkt oud zeer uit de Tweede Wereldoorlog de productie van het toestel wel te vertragen. Hoe zit dat?

‘Tweede Wereldoorlog zorgt voor vertraging productie Samsung Galaxy Note 10’

Eerder deze maand werd bekend dat een handelsoorlog tussen Zuid-Korea en Japan voor problemen kon zorgen in de smartphone-industrie. Doordat het land geen gefluoreerd polyimide en hoogzuiver waterstoffluoride meer wil leveren, wordt het voor veel producenten lastig om OLED-schermen te produceren. De stoffen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van deze schermen. Maar er zijn nog meer grondstoffen die voor problemen zorgen. Iets dat volgens The Korea Herald redelijk wat impact heeft op de productie van de Samsung Galaxy Note 10.

De handelsstrijd tussen Japan en Korea is afkomstig van oud zeer van de Tweede Wereldoorlog. Het Japanse Nippon Steel liet Zuid-Koreaanse dwangarbeiders werken tijdens deze oorlog en dat moet, volgens het Zuid-Koreaanse hooggerechtshof, toch echt eens gecompenseerd worden. Maar volgens Japan is dat onzin, gezien het feit dat deze gehele kwestie al in 1965 bijgelegd is. De twee landen zijn dus boos op elkaar, wat betekent dat de handel alles behalve vlekkeloos verloopt.

Samsung Galaxy Note 10

En dat zorgt ervoor dat bepaalde grondstoffen moeilijk te verkrijgen zijn vanuit Japan, waardoor de productie van de Exynos 9825-chip met 10% teruggeschroefd moest worden. En laat deze chip nou net in de aankomende Galaxy Note 10 zitten.

Gewoon op 7 augustus

Ondanks het feit dat de productie van de Exynos 9825-chip met 10% is teruggeschroefd, wil Samsung nog wel gewoon de Galaxy Note 10 op 7 augustus onthullen. Dat maakt The Korea Herald ook bekend. Samsung laat zelf ook in een verklaring weten dat het inderdaad de productie van de Exynos-chip terug moet schroeven, maar dat dit volgende maand gewoon goedgemaakt wordt.

De productie van de Samsung Galaxy Note 10 is dus geraakt door oud zeer, maar of we daar als consument ook echt iets van merken is nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 10 productie geraakt door Tweede Wereldoorlog?
Sluiten