Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 jun 2019

‘Samsung schrapt radicaal redesign en headphone jack Galaxy Note 10’

Alles wijst erop dat Samsung in augustus vlak voor de IFA de Samsung Galaxy Note 10 gaat onthullen. Zoals elk jaar. De geruchtenmolen is al enkele maanden rap aan het draaien, met veelvuldig gelekte veranderingen.

Drastisch redesign Samsung Galaxy Note 10 geschrapt

De laatste jaren lijkt de Galaxy Note-lijn steeds meer op de Galaxy S-lijn. Voor het grotere scherm hoef je het in ieder geval niet meer te doen, nu de Galaxy S-serie ook een stuk groter is geworden.

Betrouwbare bronnen van Android Police beweerden dat daar dit jaar verandering in komt. Zij beweerden gisteren dat de Koreaanse fabrikant van plan is om qua design grote veranderingen door te voeren. Waaronder het schrappen van de headphone jack en alle fysieke knoppen.

Precies wat Google volgens gelekte patenten van plan is met de Pixel 4. Is de toekomst zonder fysieke knoppen echt al zo dichtbij? Waarschijnlijk niet. De doorgaans zeer goed ingelichte Samsung-leaker Ice Universe spreekt het nieuws van Android Police nu namelijk tegen.

Samsung Galaxy Note 10

Volgens hem bewaart Samsung die innovatie namelijk voor de Galaxy S10. Onlangs bleek dat ook al voor een camera-upgrade te gelden. Zo wordt de Galaxy Note 10 er een stuk spannender op!

Maar goed, Ice Universe deelde gisteren op Twitter dat Samsung met de Note 10 focust op “Stability and maturity.” Volgens hem klopt het dat Samsung het schrappen van de fysieke knoppen heeft overwogen voor de Galaxy Note 10. De alternatieven voor fysieke knoppen bleken na onderzoek echter niet te voldoen.

Het is onduidelijk of Samsung de plannen geheel geschrapt heeft, of dat de Galaxy S11 wel er gebruik van gaat maken. Ice Universe is er echter vrij zeker van dat de Galaxy Note 10 gewoon zijn fysieke knoppen behoudt.

Slecht nieuws voor de headphone jack…

Het andere nieuws moet hij helaas wel bevestigen: na jaren als enige grote partij vol te houden gaat Samsung volgens hem de headphone jack schrappen. “Het is niet optimistisch.” Dat is nieuws dat andere insiders ook bevestigen, dus ondanks dat we het nog steeds over geruchten hebben, kunnen we er bijna niet meer omheen.

Android Police claimt dat Samsung USB-C oordopjes met de Galaxy Note 10 gaat leveren. Een schrale troost… Op naar augustus!

?Check ook: iPhone 11: alles wat we weten over Apple’s nieuwe vlaggenschip

Reageer op artikel:
‘Samsung schrapt radicaal redesign en headphone jack Galaxy Note 10’
Sluiten