Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 19 nov 2018

Leaker bevestigt 6.44-inch 4K scherm Galaxy Note 10 en meer

Wat gaat de tijd toch snel. Smartphones hebben ondertussen het schermformaat van de tablets van vijf jaar geleden. In 2009 maakten we kennis met de eerste 4.3-inch smartphones. Groter kon bijna niet! De Samsung Galaxy Note 10 gaat het tegendeel bewijzen.

Samsung Galaxy Note 10

Samsung was met de Note 9 de eerste die de 5-inch voorbij ging. Dat toestel had een 5.3-inch scherm. Anno 2018 is het heel normaal om een smartphone met een 6.x-inch scherm te hebben. de Galaxy Note 9 heeft een 6.4-inch model en de iPhone XS Max een 6.5-inch scherm. Check hier onze vergelijking van die peperdure grote smartphones.

Als het aan Samsung ligt, blijft het daar niet bij. Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy Note 10 namelijk een 6.66-inch 4K scherm. Koreaanse bronnen bevestigen tevens de eerder gelekte codenaam: “DaVinci.”

Het toestel maakt in Amerika naar verluidt gebruik van de Qualcomm Snapdragon 8150. Verder ondersteunt het toestel 5G, en kun je een driedubbele camera aan de achterkant verwachten. Ook opvallend: de Koreaanse bronnen beweren dat het toestel al halverwege volgend jaar uitkomt, niet zoals normaal in het derde kwartaal.

Maar goed, neem dit nieuws met een flinke korrel zout. Voorlopig blijft het bij vage bronnen uit Korea. Toch passen deze details in het plaatje dat de afgelopen maanden al was ontstaan. De real deal als het om leaks gaat kun je pas na de lancering van de Samsung Galaxy S10 verwachten.

6.66-inch klinkt gigantisch, maar toch wordt het niet het grootste scherm dat Samsung volgend jaar in een smartphone stopt. De Samsung Galaxy F wordt namelijk ook volgend jaar uitgebracht, met een 7.3-inch. Dat is echter een beetje valsspelen, want dat is een opvouwbaar toestel.

?Check ook: Apple iPhone XR review: allemansvriend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

iGeekPhone

Reageer op artikel:
Leaker bevestigt 6.44-inch 4K scherm Galaxy Note 10 en meer
Sluiten