Brengt Samsung twee Galaxy Note 10 varianten naar Europa?

Nadat de Galaxy S10 serie maanden lang het gesprek van de dag was, lijken we ons te kunnen richten op het volgende toestel. Leaks, geruchten en renders rondom de Galaxy Note 10 doen hun ronde en weten ons te voorzien van bijzonder interessante informatie. Zo zou Samsung zomaar eens twee varianten van het nieuwe vlaggenschip naar Europa kunnen brengen. 

Samsung Galaxy Note 10 voorzien van twee varianten?

Nu de Galaxy S10 serie al lang en breed op de markt ligt, kunnen we ons opmaken voor het vlaggenschip wat Samsung over ongeveer 5 maanden uit gaat brengen. Uiteraard gaat dit over de Galaxy Note 10, waar we inmiddels al redelijk wat informatie over hebben. Maar het nieuws wat ons vandaag onder ogen komt, lijkt te melden dat Samsung ook met deze line-up gaat verrassen. Wie dus dacht dat het Zuid-Koreaanse bedrijf al hun magie al verspeeld heeft met de Galaxy Fold en Galaxy S10, heeft het mis.

Verschillende bronnen uit de industrie vertellen, tegenover The Bell, dat Samsung meerdere varianten van het volgende vlaggenschip gaat lanceren. De Galaxy Note 10 zou in Europa namelijk ook nog eens een kleiner broertje kunnen krijgen. Iets waardoor we sterk het idee krijgen dat deze ook aanzienlijk goedkoper gaat worden. Er wordt gepraat over een exclusive voor Europa, maar heel zeker is deze informatie nog niet. Vooral omdat de bronnen anoniem lijken te blijven en er geen enkel detail besproken wordt. Hoe groot het kleinere toestel zou worden is dus niet bekend.

Bijzondere stap voor Samsung?

Mocht bovenstaande informatie waar zijn, is er genoeg om over na te denken. Het zou namelijk een uiterst bijzondere wijziging van strategie zijn voor Samsung. De Galaxy Note stond namelijk altijd bekend om twee dingen: de S Pen en het grote scherm. Het was het eerste toestel dat de phablet hype wist te starten en de displays zijn in de loop der jaren ook consistent gegroeid. Gaat Samsung aan de haal met een kleinere variant, valt een van de twee kenmerkende eigenschappen van de Note-serie weg.

Samsung Galaxy Note 10

Anderzijds is dat sowieso al het geval. Samsung lanceert eind deze week de 5G variant van de Galaxy S10, welke beschikt over een 6.7-inch display. Wil de Galaxy Note 10 nog steeds voorzien zijn van het grootste display, zou het aan de haal moeten gaan met een 6.8-inch of 6.9-inch display. En dat is simpelweg veel te groot.

Meer Samsung?

WANT heeft ook een eigen podcast waarin het grootste technieuws van de afgelopen week besproken wordt. Uiteraard hebben we het in de podcast ook regelmatig over Samsung en alle ontwikkeling om het merk heen.

Ben je benieuwd naar de podcast? Hieronder check je een van de afleveringen!

 

Reageer op artikel:
Brengt Samsung twee Galaxy Note 10 varianten naar Europa?
Sluiten