Samsung Galaxy Note 20 Ultra lekt uit: geen renders, maar een hands-on!

Nadat Samsung vorige week per ongeluk de Galaxy Note 20 Ultra al liet zien, duiken nu de eerste beelden op uit “de echte wereld”. Een eerste blik op het nieuwe vlaggenschip.

De Samsung Galaxy Note 20 dook dus vorige week al op, dat gebeurde door middel van gelekte renders. Deze beelden worden gebruikt ter promotie van de smartphone, maar stonden vorige week per ongeluk al online. Maar nu duikt er een foto op van de daadwerkelijke smartphone in gebruik. We krijgen dus een goed beeld van hoe de smartphone “in het echt” is.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra lekt uit

Geruchten en leaks omtrent de Galaxy Note 20 Ultra zijn er al maanden. Toch worden ze een stuk concreter naar mate we richting de onthulling van de telefoon gaan. Daarom is er ook een aanzienlijk grote kans dat het beeld dat nu naar buiten wordt gebracht, ook daadwerkelijk de Samsung Galaxy Note 20 Ultra is.

Het beeld is afkomstig van een YouTuber genaamd Jimmy Is Promo. Hij maakte geen video over de kwestie, maar toont de smartphone wel op Twitter. Niet alleen de achterkant van het toestel, maar ook de voorkant en de S Pen zijn te zien in de plaatjes.

Het camerasysteem is hieronder goed te zien. Het blok op de achterkant van de smartphone is minder heftig dan dat van de Galaxy S20 Ultra, maar lijkt daarbij huis te houden aan minder lenzen. Wat ons betreft wel een beter keuze op het gebied van ontwerp, gezien het feit dat het camerasysteem van de S20 Ultra je hele smartphone overnam.

De voorkant van de smartphone valt overigens ook op. De Samsung Galaxy Note 20 Ultra beschikt over een zelfde hole-punch notch als de Note 10 en de S20 series. Dat betekent dus dat hij in het midden van het scherm zit. Het is wel bijzonder dat de schermranden niet minder gebogen zijn dan bij voorgaande smartphones. Dit terwijl dat wel de verwachting is.

Daarnaast is ook de kleur Mystic Bronze te zien in de foto’s.

“Te zwaar”

De Samsung Galaxy S20 Ultra was simpelweg, naar mijn idee, te log en te zwaar. Het toestel lag door zijn grootte niet heel lekker in de hand en dat probleem lijkt met de Note 20 Ultra niet opgelost te zijn. Op Twitter laat Jimmy Is Promo weten dat hij voor de reguliere Note 20 zal gaan kiezen. Dit vanwege het feit dat de Samsung Galaxy Note 20 Ultra “te groot en te zwaar” is.

De verwachting is dat Samsung op 5 augustus de nieuwe smartphone gaat laten zien, al lijkt daar nu wel enige verwarring over te zien. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is niet aanwezig op IFA 2020 en komt met een eigen evenement in september.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 20 Ultra lekt uit: geen renders, maar een hands-on!
Sluiten