Samsung Galaxy Note 20 maakt einde aan kenmerkende feature

De Samsung Galaxy Note 20 laat nog even op zich wachten, maar in de wandelgangen is het al maanden feest rondom de smartphone. Geruchten, leaks en renders behoren tot de orde van de dag. Je zou kunnen stellen dat de hype rondom het aankomende vlaggenschip hoog is.

De Samsung Galaxy Note 20 wordt de nieuwste toevoeging van de bekende Note-serie. Een serie die niet alleen kenmerkend is wegens zijn inmiddels wereldberoemde S Pen, maar ook zeker vanwege het ontwerp van de telefoon. Iets dat Samsung aan lijkt te passen dit jaar.

Samsung Galaxy Note 20: einde aan kenmerkende feature

De Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra worden naar verwachting op 5 augustus aangekondigd. Dat is het gerucht dat gisteren naar buiten kwam en waar jij via deze link meer over leest. Beide smartphones brengen zoals gewoonlijk hoogstaande specificaties, grote batterijen, snellere processoren en verbeterde beeldschermen. En wat die laatste betreft is er nog wel wat wijziging te vinden.

Het scherm van de Samsung Galaxy Note-toestellen, net zoals dat bij de S-lijn het geval is, zijn altijd om de rand heen gebogen. Het ene jaar wat meer dan het andere, maar Samsung staat er inmiddels wel een beetje bekend om. Het is een onderdeel dat, volgens betrouwbare leaker Ice Universe, mogelijk gaat verdwijnen. De Samsung Galaxy Note 20 krijgt namelijk een platter scherm. Het zou hierdoor makkelijker zijn om de S Pen weg te stoppen in het toestel.

Op dit moment is het nog niet bekend of de Galaxy Note 20 Ultra, het meest uitgebreide toestel van de serie, ook over een platter scherm beschikt. Het zou in ieder geval een goede tegemoetkoming zijn naar fans, die al enige tijd om plattere schermen vragen.

Wat kunnen we verwachten?

Het duurt nog even voor we aan de slag kunnen met de Samsung Galaxy Note 20, maar zoals gezegd vliegen de geruchten als dwazen door de wandelgangen. Wat dat betreft hebben we dus al een redelijk beeld van de smartphone. Althans, dat denken we dan.

De Samsung Galaxy Note 20 krijgt mogelijk een 6.7-inch scherm, maar beschikt niet over een 120Hz verversingssnelheid. Onder de motorkap vinden we de Exynos 992 processor met 12GB of 16GB aan werkgeheugen. Op het gebied van opslagcapaciteit verwachten we een 128GB optie en een 256GB optie. De smartphone beschikt waarschijnlijk over een triple-camerasysteem, 4200mAh batterij en een snellaadvermogen van 25W.

Bovenstaande informatie is allemaal gebaseerd op geruchten, leaks en renders. Neem het dus met een korreltje zout.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 20 maakt einde aan kenmerkende feature
Sluiten