Samsung Galaxy Note 20: komt de smartphone er zo uit te zien?

Afgelopen jaar viel er veel te zeggen over de Samsung Galaxy Note 10+, maar persoonlijk was het vooral het ontwerp van de telefoon dat aansprak. Nu zijn er een aantal renders naar buiten gekomen die laten zien dat Samsung het, wat dat betreft, helemaal met ons eens is. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verandert met de Samsung Galaxy Note 20+ namelijk niet heel veel aan het ontwerp.

Dankzij de renders van Pigtou, die inmiddels een vrij goede reputatie heeft op dit gebied, zien we het ontwerp van de Samsung Galaxy Note 20+. Als we deze renders mogen geloven hanteert het bedrijf een zelfde ontwerp als bij de Galaxy Note 10+, maar dan wel met een veel groter camerasysteem. We duiken er iets verder in.

Samsung Galaxy Note 20+ renders tonen mogelijk ontwerp

De meest voor de hand liggende ontwerp keuze is het grote, edge-to-edge, scherm van de Samsung Galaxy Note 20. Deze is niet alleen bij de randen gebogen, maar beschikt ook over een kleine hole-punch in het midden. Bijna identiek aan het ontwerp van de Samsung Galaxy Note 10+. De telefoon biedt uiteraard ook ruimte voor een S Pen en een oplaadport (USB-C).

Qua grootte is er wel degelijk wat verschil te vinden tussen de Galaxy Note 10+ en de Samsung Galaxy Note 20+. Zo is die laatste voorzien van een 6.9-inch scherm, waar die eerste een 6.8-inch AMOLED scherm heeft. Op het gebied van grootte heeft de Note 20+ de volgende afmetingen: 165mm x 72.2mm x 7.6mm.

Zoals je hierboven ziet komt het allemaal best wel overeen met wat we bij het vorige model al zagen. Het grootste verschil komt nog: het camerasysteem.

Veel groter camerasysteem

We kunnen wel stellen dat het camerasysteem van de Note 10 en Note 10+ vrij minimaal waren. Op een uiterst positieve manier. Samsung besloot bij de Galaxy S20-serie, en de A51 en A71 bijvoorbeeld, een groot camerablok te monteren. Iets dat ook het geval zal zijn bij de Galaxy Note 20+. Het streepje met de drie camera’s aan boord, moeten ruimte maken voor een blok.

Wat dit camerasysteem precies te bieden heeft is op dit moment nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de Samsung Galaxy Note 20+ veel afkijkt van de Galaxy S20 op dat gebied. Dat toestel beschikte over een 108 megapixel camera, 4x optische zoom en 10x zoom met de hulp van software.

De Samsung Galaxy Note 20 in augustus?

Als de Samsung Galaxy Note 20+ ook maar iets lijkt op zijn voorgangers, dan kunnen we een flink pakket verwachten. Ondanks het feit dat de lijn met de S-serie steeds dunner wordt, zal Samsung alles wat het in huis heeft in deze smartphone stoppen.

Officieel gezien weten we nog niets, dus neem dit allemaal met een korrel zout. De verwachting is dat Samsung in augustus te smartphone onthult, dus tot die tijd moeten we het doen met geruchten, leaks en renders zoals deze.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 20: komt de smartphone er zo uit te zien?
Sluiten