Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 jun 2020

‘Samsung Galaxy Note 20 doet grote stap terug qua beeldscherm’

De Samsung Galaxy Note 20 serie ziet, als de geruchten kloppen, in augustus dit jaar het daglicht. Tijdens een digitale versie van Unpacked zal het Zuid-Koreaanse bedrijf de nieuwe vlaggenschipserie uit de doeken doen. Al heeft het niet alleen maar goed nieuws te melden.

De line-up zal dit jaar wederom bestaan uit meerdere varianten van de Samsung Galaxy Note 20. Alle modellen zullen zonder twijfel voorzien zijn van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Al lijkt het instapmodel wel een stapje terug te moeten doen.

‘Galaxy Note 20 doet een stapje terug’

Althans, dat is wat leaker Ice Universe op Twitter naar buiten brengt. In de afgelopen paar jaar heeft de persoonlijkheid een aardige reputatie opgebouwd. Het nieuws dat hij brengt nemen we altijd met een korrel zout, maar we nemen het op z’n minst wel serieus. Al hopen we dit keer stiekem dat hij er ontzettend naast zit.

De leaker laat namelijk weten dat Samsung het beeldscherm van de Galaxy Note 20 iets minder indrukwekkend maakt. Sinds de introductie van 90Hz en 120Hz beeldschermen, zijn 60Hz beeldschermen een stuk minder gewild. Gezien het feit dat Samsung in alle varianten van de S20-lijn een 120Hz display heeft geplaatst, hadden we de verwachting dat dit met de Note 20 serie ook zo zou zijn. Maar volgens Ice Universe is dat dus niet het geval.

Zoals je ziet krijgt het reguliere model, de Galaxy Note 20, geen 120Hz scherm. Samsung geeft de smartphone een plat scherm met een FHD resolutie en een verversingssnelheid van 60Hz. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kiest dus niet voor een tussenstap met een 90Hz scherm, maar gaat met het instapmodel terug naar de basis. Mits Ice Universe gelijk heeft dus.

We weten niet zo heel goed wat we hiervan moeten vinden. Er zijn nog genoeg smartphonefabrikanten die aan de haal gaan met 60Hz beeldschermen. Maar als je de technologie eenmaal in huis hebt, waarom zou je het dan niet gebruiken voor je vlaggenschepen? We hebben inmiddels wel geleerd dat de ervaring ontzettend prettig is. En wat veel mensen zeggen klopt: als je eenmaal gewend bent, wil je nooit meer iets anders.

Samsung gaat digitaal

Officieel is het nog niet, maar de verwachting is er wel. Samsung organiseert op 5 augustus mogelijk een Unpacked evenement. Dat ziet er dit keer wel iets anders uit dan we voorheen van het Zuid-Koreaanse bedrijf gewend zijn. Samsung kiest namelijk, wegens het coronavirus, voor een volledig digitale variant. Dat is het enige dat nu door de wandelgangen gaat en zoals gezegd is een officiële uitnodiging nog niet verstuurd. We moeten dus nog even wachten op bevestiging.

Daarnaast wordt er door verschillende bronnen gemeld dat de Galaxy Note 20 niet alleen komt. Tijdens het evenement zal Samsung, naar alle waarschijnlijkheid, ook de Galaxy Fold 2 laten zien. Meer weten, lees dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
‘Samsung Galaxy Note 20 doet grote stap terug qua beeldscherm’
Sluiten