Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 11 augustus 2020

Samsung Galaxy Note 20 UWB feature: bestanden delen, deuren openen en meer

De Samsung Galaxy Note 20 en Galaxy Note 20 Ultra zijn beide voorzien van een flinke lading functionaliteiten. Dat maakte Samsung vorige week tijdens Galaxy Unpacked 2020 bekend. De Galaxy Note 20 Ultra brengt alleen nog iets extra’s. De smartphone beschikt over UWB: Ultra-Wideband Technology.

Dat klinkt in eerste instantie misschien niet zo heel interessant, maar dat is het wel degelijk. Met de technologie kan jij als gebruiker namelijk een hoop dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het draadloos delen van bestanden, het openen van slimme sloten of verbinding maken met je auto. We gaan er iets dieper op in.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra UWB features

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is de eerste Android-smartphone die voorzien is van UWB. Het bedrijf liet tijdens Galaxy Unpacked 2020 al kort weten wat dat inhoudt, maar heeft in een aparte video meer duidelijkheid gegeven. En om heel eerlijk te zijn is de technologie een stuk interessanter dan we ons in eerste instantie hadden voorgesteld. Niet alleen krijgen we te horen wat UWB ons op dit moment kan bieden, maar ook wat de technologie ons in de toekomst moet brengen.

Op dit moment zien we de technologie voornamelijk terug in de Nearby Share functionaliteit. Voornamelijk het Point to Share aspect van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra geeft een goed beeld af. Met de functionaliteit is het namelijk mogelijk om bestanden te delen met ondersteunde apparaten. Dat kan door je smartphone direct naar het desbetreffende apparaat te richten. Je hoeft geen lijst door met gevonden apparaten, maar kan simpelweg op het toestel klikken dat in de blauwe cirkel verschijnt. Net zoals dat op dit moment ook bij AirDrop van Apple werkt. Hierdoor deel je zaken als bestanden, documenten, foto’s, links, tweets en video’s ontzettend makkelijk met je eigen apparaten. Of dat van een ander natuurlijk.

Als we naar de toekomst kijken, dan moeten we ook zeker SmartThings Find in de gaten gaan houden. Met behulp van UWB is het mogelijk om je andere draadloze apparaten op te sporen. Denk bijvoorbeeld aan je Samsung Galaxy Buds Live of je Galaxy Watch 3. Alleen het gaat verder dan alleen een pictogram op een kaart. Door de technologie is het mogelijk om deze dingen op te sporen met behulp van Augmented Reality, dat ook wel bekend staat als AR. Met diezelfde technologie kan jij binnenkort overigens ook gewoon deuren met slimme sloten erop openen en sluiten. Of gebruik maken van Samsung Pay uiteraard.

Meer weten over de UWB technologie en de functionaliteiten van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra? Check dan zeker even onderstaande video!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 20 UWB feature: bestanden delen, deuren openen en meer
Sluiten