Samsung Galaxy Note 20+ biedt op belangrijk punt weinig verbetering op Note 10+

De Samsung Galaxy Note 20+ is nog mijlenver bij ons vandaar, maar er is al genoeg over het toestel te vinden. Geruchten schieten zoals gewoonlijk door de wandelgangen als wilde honden en de ene na de andere foto lekt uit. Zo worden er zelfs al vergelijkingen gedaan met het voorgaande model uit de serie: de Samsung Galaxy Note 10+.

Nieuwe informatie, gedeeld door SamMobile, laat zien dat er op een specifiek gebied weinig verbetering te vinden is. Tegenover de Galaxy Note 10+ zal de batterij van de Samsung Galaxy Note 20+ slechts een hele kleine stap vooruit zijn. Als we de informatie mogen geloven, dus.

“Samsung Galaxy Note 20+ een kleine stap vooruit”

De Samsung Galaxy Note 20+ biedt dus een iets grotere batterij dan zijn voorganger. Maar volgens de informatie van SamMobile moeten we echt rekening houden met een minimale verbetering. Waar de Galaxy Note 10+ beschikt over een 4300mAh batterij, zal de nieuwe Samsung Galaxy Note 20+ een batterij van 4500mAh bieden. Dat is niet alleen ver weg van de 5000mAh batterij die de Samsung Galaxy S20 Ultra biedt, maar laat ook zien wat het kost om de S Pen toe te voegen aan de smartphone. Althans, dat is waar nu vanuit gegaan wordt.

Toch lijk dat niet zo’n ramp te zijn dan jij in eerste instantie verwacht. De Note 20+ maakt naar verluidt gebruik van een variable verversingssnelheid en geavanceerde display-technologie. Die technologie moet ervoor zorgen dat het display efficiënter te werk gaat. Aan het einde van de rit kan de accu van de Galaxy Note 20+ dus wel degelijk langer meegaan dan de accu van de Galaxy Note 10+.

Samsung Galaxy Note 10
Samsung Galaxy Note 10 en 10+ (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Reguliere model maakt wel een sprong

Het reguliere model, de Samsung Galaxy Note 20, maakt wel een sprong. Waar de Note 10 nog over een 3500mAh batterij beschikt, zal deze nieuwe smartphone over een 4000mAh batterij beschikken. Waar dat mee te maken heeft is nog niet bekend, al zou het zomaar kunnen zijn dat de reguliere variant groter wordt in de Note 20-serie dan bij de Note 10 serie. Al is dit slechts speculatie.

Het zal voorlopig nog even duren voordat we officieel woord vanuit Samsung krijgen over deze nieuwe smartphone. Maar mocht het bedrijf dat doen, zal het wel een einde maken aan een grote irritatie. Althans, als we deze geruchten mogen geloven dan.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 20+ biedt op belangrijk punt weinig verbetering op Note 10+
Sluiten