Samsung wijzigt strategie voor beveiligingsupdates van Galaxy Note 8

Met de introductie van de Galaxy Note 20 serie eerder dit jaar, was het natuurlijk te verwachten. Samsung heeft de ondersteuning van de Galaxy Note 8 teruggeschroefd. Iets dat in mei ook al gebeurde met de Galaxy S8. 

De Samsung Galaxy Note 8 was tot op heden nog voorzien van maandelijkse beveiligingsupdates om de telefoon zo veilig mogelijk te houden. Dat verandert, want Samsung kiest ervoor om deze updates alleen nog maar één keer per kwartaal uit te rollen.

Samsung Galaxy Note 8 verliest maandelijkse updates

Het is niet heel bijzonder dat de Samsung Galaxy Note 8 alleen nog maar één keer per kwartaal zo’n update krijgt. Sterker nog: het is inmiddels meer dan normaal geworden. Wanneer smartphones van Samsung ouder zijn dan drie jaar, dan verloopt de ondersteuning voor maandelijkse updates. Alleen omdat het Zuid-Koreaanse bedrijf trouwe gebruikers niet in de steek wil laten, wordt de telefoon nog wel ondersteunt. Dat gebeurt dus door ieder kwartaal een beveiligingsupdate uit te rollen. Iets dat ervoor zorgt dat de Galaxy Note 8 tot oktober 2021 nog veilig te gebruiken is.

Ondanks het feit dat dit misschien niet heel voordelig klinkt, doet Samsung het op dit gebied wel heel erg goed. In de Android-markt is het normaal dat telefoons na een bepaalde periode de ondersteuning verliezen. Wat dat betreft staat Samsung bovenaan de lijst en doet het Zuid-Koreaanse bedrijf dit beter dan wie dan ook. Met drie jaar aan maandelijkse updates en één jaar aan kwartaalupdates, biedt Samsung dus vier jaar ondersteuning voor zijn smartphones. Iets dat zelfs Google, maker van het Android-systeem, niet doet bij zijn Pixel-smartphones.

Samsung Galaxy Note 8
Het toestel (Afbeelding: Samsung)

Wie in het bezit is van een Samsung Galaxy Note 8 verliest dus zijn maandelijkse updates. Mensen met een Galaxy Note 9, Note 10 of Note 20 zitten voorlopig nog hartstikke goed. Dat geldt overigens ook voor mensen met een Galaxy S9, S10 en S20!

Reageer op artikel:
Samsung wijzigt strategie voor beveiligingsupdates van Galaxy Note 8
Sluiten