Galaxy Note 7-trauma: Samsung Galaxy Note 9 vliegt in de fik?

De afgelopen dagen kwam het nieuws naar buiten dat LG volgend jaar ook OLED-panelen voor iPhones gaat ontwikkelen. Slecht nieuws voor Samsung, die nu een monopolie heeft waarin het flinke prijzen aan Apple kan vragen. Potentieel is er echter een veel groter probleem voor de Koreaanse fabrikant: de Samsung Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy Note 9 vliegt in de fik

De Galaxy Note 8 had een iets kleinere batterij, en met een goede reden. Het jaar ervoor kreeg Samsung een flinke klap door het Galaxy Note 7-fiasco. De Android smartphone vloog bij meerdere consumenten in de fik.

Al snel moest de techgigant het toestel terugroepen. Een maandje later lag de Note 7 opnieuw in de schappen.. tot het opnieuw mis ging. Uiteindelijk is de Samsung Galaxy Note 7 toen volledig geschrapt.

De fabrikant kondigde vervolgens een hernieuwde focus op veiligheid aan, waarbij toestellen extra uitvoerig worden getest. Ook kreeg de Note 8 een kleinere batterij.

Samsung Galaxy Note 9

Ondertussen is dat twee jaar geleden, en durfde Samsung een grotere accu in de Note 9 te stoppen. En waarom ook niet? Een grotere batterij verhoogt niet per se de kans op dergelijke problemen.

Toch kwam er gisteren pijnlijk nieuws naar buiten. Midden in de nacht van 3 september vloog de Samsung Galaxy Note 9 van een Londense makelaar in de fik. Althans, dat claimt de vrouw.

Diane Chung beschrijft de ‘traumatische’ ervaring. Volgens haar begon het toestel te fluiten en te piepen, waarna er dikke rook uit begon te sijpelen. Om het allemaal nog erger te maken stond ze ook nog eens in haar eentje in de lift, toen haar Samsung Galaxy Note 9 zo extreem heet werd.

De inhoud van haar tas werd verbrand, en ze kon niks meer zien in de kleine ruimte. Zelfs het ademen werd lastiger. Gelukkig kon een voorbijganger snel het toestel van haar overnemen toen de lift zijn deuren opende, en werd de smartphone in een emmer water gegooid.

Geloofwaardig of niet?

Al met al een wel heel filmisch scenario. Er zijn geen ooggetuigen behalve de vrouw zelf, die Samsung overigens aangeklaagd heeft. Ze eist compensatie voor de geleden schade, en dat de Samsung Galaxy Note 9 niet meer wordt verkocht.

En waar komt opeens een voorbijganger met een emmer water vandaan? Het is onmogelijk om nu te concluderen of de vrouw liegt of niet, maar hoe dan ook is het ongelukkige timing voor Samsung.

Voorlopig is er niks aan de hand

Nu de iPhone XS net is onthuld, kan de fabrikant niet een nieuw schandaal gebruiken. Zeker na de Galaxy Note 7. Voorlopig hoef jij je als consument echter nergens zorgen om te maken. Samsung bevestigt dat het de situatie aan het onderzoeken is.

Ook benadrukt Samsung dat dit pas de allereerste keer is dat een dergelijk probleem met de Note 9 wordt gemeld. Je kunt voor elke smartphone die uitgebracht wordt wel een dergelijk scenario vinden, als je de naam van de smartphone plus ‘explosie’ in Google gooit. Op de miljoenen exemplaren die dit soort fabrikanten verkopen, gaat er altijd wel iets mis.

Oftewel, er is voorlopig nog niks aan de hand. Dit soort verhalen duiken op bij elke smartphone. Het begint pas in de buurt te komen van de Note 7, als er overal dit soort situaties beginnen te ontstaan.

Reageer op artikel:
Galaxy Note 7-trauma: Samsung Galaxy Note 9 vliegt in de fik?
Sluiten