Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 aug 2018

Samsung Galaxy Note 9 officieel gelanceerd: game-changer?

Na maanden van speculaties en op de valreep nog behoorlijk wat leaks over de Samsung Galaxy Note 9, is het vandaag dan eindelijk zover. Samsung’s nieuwste smartphone is officieel gelanceerd samen met een kersverse S Pen. De Note-serie is doorgaans de handset waar Samsung alles voor uit de kast haalt en de laatste innovaties laat zien. Ook dit jaar is dat weer het geval en Samsung’s DJ Koh laat weten dat het toestel is ontworpen voor de performance, kracht en intelligentie die gebruikers vandaag de dag willen en nodig hebben. Laten we kennismaken met de Samsung Galaxy Note 9.

Groter en veel meer opslagruimte

Uiteraard is het toestel uitgerust met Samsung’s bekende Infinity display. Het is een 6,4 inch Super AMOLED scherm geworden, welke meteen ook van rand tot rand de grootste is die we ooit bij een Galaxy Note toestel hebben gezien. Onder de motorkap vinden we een 10 nm octa-core processor en zijn er uiteraard verschillende opslag varianten.

Samsung verveelt gebruikers niet meer met 64GB opslagruimte, maar met de Note 9 krijg je minimaal 128GB voor je apps en selfies. Het 128GB model komt met 6GB RAM, maar je kunt er ook helemaal voor gaan. Er is namelijk ook een variant met maar liefst 512GB aan opslagruimte in combinatie met 8GB RAM. Mocht je alsnog meer ruimte nodig hebben, is het altijd nog mogelijk om een microSD-kaartje te halen en dan heb je tot een whopping 1TB aan opslagruimte.

Samsung Galaxy Note 9

Grootste batterij ooit

We weten dat Samsung de laatste tijd nogal voorzichtig is geweest met grote batterijen, gezien de desastreuze problemen met de Galaxy Note 7. Dat is echter alweer een paar jaar geleden en de smartphonemaker gaat er met de Note 9 weer helemaal tegenaan.

Het toestel is dan ook uitgerust met een 4.000mAh batterij, wat de grootste batterijcapaciteit is die we ook bij een Galaxy smartphone zijn tegengekomen. De batterij wordt in toom gehouden door Samsung’s Water Carbon Cooling systeem, zodat er niks meer mis zou moeten gaan. Een AI-gebaseerd algoritme zorgt er verder voor dat de telefoon krachtige maar stabiele prestaties levert.

Samsung Galaxy Note 9

Intelligente camera

Volgens Samsung is de camera van de Note 9 de slimste van het bedrijf tot nu toe. Het toestel heeft een dubbele camera gekregen met twee 12 megapixel lenzen. Kunstmatige intelligentie wordt ingezet om ervoor te zorgen dat je de best mogelijk foto’s kunt maken. Wanneer je de camera namelijk ergens op richt, analyseert hij wat het object is en wordt deze geclassificeerd in één van de 20 categorieën. Hierop past hij de instellingen zelf aan voor een optimaal resultaat. Ook waarschuwt hij je meteen als er iets mis is gegaan. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie wanneer de foto wazig is, als iemand zijn ogen dicht had of als er bijvoorbeeld een veeg op de lens zat. Verder heeft de camera module, net zoals die van de Galaxy S9+, een variabele lensopening die zelf aangepast wordt aan de hand van de beschikbare verlichting.

Samsung Galaxy Note 9

S Pen

Niet alleen de Galaxy Note 9 is het onderwerp geweest van veel berichten de afgelopen tijd, maar ook de bijbehorende S Pen heeft voor nogal wat speculatie gezorgd. Volgens de bekende tipster Ice Universe zou de S Pen het wachten zeker waard zijn en nu weten we eindelijk waar hij op doelde. De stylus begon ooit als een tool om mee te schrijven en tekenen, maar is met de Note 9 een stuk krachtiger en veelzijdiger geworden.

In een Russisch lek, waarbij we de verpakking van het toestel al konden bewonderen, stond het woord “afstandsbediening” vermeld bij de S Pen. De nieuwe stylus heeft tegenwoordig ook veel weg van een slanke afstandsbediening met zijn Bluetooth Low-Energy (BLE) ondersteuning. Je hem namelijk gebruiken om onder andere selfies en groepsfoto’s te maken, je presentatie slides te laten zien en om je muziek en video playback mee te besturen. “You’ve come a long way baby”.

Galaxy Note 9 video lek

Virtuele desktop met DeX

In combinatie met de Samsung DeX, kun je de telefoon verder ook nog gebruiken als een soort mini computer. Hiermee kun je hem aansluiten op een monitor en genieten van een virtuele desktop en kun je werken aan presentaties, je favoriete series bekijken en foto’s bewerken. Het toestel kan zelfs dienen als een volledig werkend tweede scherm of je kunt hem gebruiken als trackpad om onder andere dingen te slepen en om te rechterclicken.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 vanaf 24 augustus beschikbaar

Vanaf 24 augustus is het zover en ligt de Galaxy Note 9 eindelijk in de winkel. Voor de 128GB versie ben je 999 euro kwijt en kun je gaan voor de kleuren Ocean Blue, Midnight Black en Lavender Purple. Als je voor het 512GB model gaat, krijg je te maken met een prijskaartje van 1249 euro en krijg je je toestel in de kleur Midnight Black. Van 9 augustus 18:00 uur tot 23 augustus 24:00 uur kun je ook nog je oude toestel inleveren en krijg je naast de inruilwaarde sowieso 100 euro ervoor terug. Als je je oude Note smartphone inruilt, wordt die 100 euro zelfs verhoogd naar 200 euro.

Nu de Galaxy Note 9 is gelanceerd, is het volgende Samsung vlaggenschip alweer de Galaxy S10 van volgend jaar. Op deze zeven features kunnen we ons alvast verheugen.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 9 officieel gelanceerd: game-changer?
Sluiten