Samsung Galaxy Note 9 vs Apple iPhone XS Max review

Zowel Samsung als Apple hebben een aantal maanden geleden weer hun nieuwste paradepaardje aangekondigd. Dit zijn de Samsung Galaxy Note 9 en de Apple iPhone XS Max. Beide toestellen zitten barstensvol functies, maar er kan er maar één de beste zijn! Welke dat is, zie je in deze Samsung Galaxy Note 9 vs Apple iPhone XS Max review.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung kwam traditiegetrouw dit najaar met de Galaxy Note 9: een telefoon met een Exynos 9810-processor, 6 of 8GB aan werkgeheugen, en een grote 4000mAh accu. Mijn collega Dominick heeft dit toestel laatst gereviewd, dat je hier kunt vinden. De telefoon van Samsung zit bomvol functies, zoals een verbeterde S-Pen en natuurlijk de 3,5mm poort.

Samsung Galaxy Note 9 review uitgelicht

Het scherm van de Note 9 is een van de beste schermen op dit moment in een smartphone. Met zijn 6,4 inch is hij wel aan de grote kant, maar de kwaliteit is dankzij de Quad HD+-resolutie en de Amoled-technologie fenomenaal.

Ook de camera’s zijn een stukje verbeterd. Beide camera’s op de achterkant hebben 12 megapixels, waarbij de hoofdcamera een variabel diafragma heeft. Hiermee kan de telefoon wisselen tussen f/1.5 en f/2.4. De tweede camera is een zoomlens waarbij je tot twee keer optisch in kunt zoomen. De kwaliteit is natuurlijk niet zo goed als die van de hoofdcamera, maar hij doet zijn werk meer dan prima.

Apple iPhone XS Max

Ook Apple heeft dit jaar niet stilgezeten met de iPhone XS en iPhone XS Max. Het is dan wel niet zo’n grote stap als die de iPhone X vorig jaar deed, maar het is wel een verbetering ten opzichte van de vorige generatie. Zo is bijvoorbeeld de behuizing dit keer gemaakt van roestvrij staal en is de camera verbeterd dankzij Smart HDR. De volledige ins en outs en onze ervaringvan deze smartphone kun je hier vinden.

Apple iPhone Xs Max review

De iPhone XS Max heeft eveneens een dubbele 12-megapixelcamera op de achterkant, waarbij je ook tot twee keer kunt inzoomen. De smartphone heeft geen 3,5mm poort, wat de Note 9 wel heeft, en je krijgt er ook geen adaptertje bij meegeleverd. Wil je dus toch muziek luisteren door middel van jouw koptelefoon met een 3,5mm aansluiting, dan zul je het adaptertje toch echt los moeten kopen. Gelukkig zijn er wel steeds meer betaalbare Bluetooth hoofdtelefoons.

Conclusie: de software is de beslissing

Beide toestellen zijn erg aan elkaar gewaagd. Toch is er een écht groot verschil: Android of iOS? De Note 9 wordt aangeboden met Android 8.1 Oreo, die volgens het boekje van Samsung in februari wordt voorzien van een stukje taart in de vorm van Android 9.0 Pie.

De iPhone XS Max van Apple draait op dit moment op iOS 12. Het blijft dus uiteindelijk de vraag of je liever de funcites van Android wil, of de veiligheid en de optimalisatie van iOS.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 9 vs Apple iPhone XS Max review
Sluiten