Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 aug 2018

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy Note 9 te gaan

Samsung  heeft onlangs zijn laatste vlaggenschip vol trots gepresenteerd tijdens het Galaxy Unpacked evenement. De Samsung Galaxy Note 9 komt met veel vernieuwingen en is absoluut één van de top modellen van het moment. Toch zijn er helaas ook altijd nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Galaxy Note 9 te gaan.

Groot werkgeheugen

Als je voor het duurdere model van de Galaxy Note 9 gaat, krijg je een whopping 8GB RAM om mee te werken. Gecombineerd met de 10nm processor is de telefoon het krachtigste toestel dat Samsung tot nu toe op de markt heeft gezet. Door de grote RAM capaciteit zullen je apps veel sneller laden en kun je verschillende apps open hebben staan, zonder dat het toestel opeens een stuk langzamer wordt. Daarnaast krijg je met het 8GB RAM toestel ook nog 512GB opslagruimte, welke je zelfs nog kunt vergroten naar 1TB met een microSD kaartje.

Samsung Galaxy Note 9

Slimme Galaxy Note 9 camera

Als je alleen je smartphone gebruikt om foto’s te maken, zit je bij de Galaxy Note 9 aan het juiste adres. De dubbele camera is slimmer dan ooit geworden en maakt het makkelijk voor je om goede foto’s te maken. Hiervoor hoef je niet zelf te gaan pielen met instellingen, maar het toestel analyseert automatisch waar je naar kijkt en past vervolgens de instellingen helemaal zelf aan om een zo optimaal beeld mogelijk vast te leggen. Ook krijg je een notificatie als iemand op de foto zijn ogen dicht heeft, als het beeld wazig is geworden of als er bijvoorbeeld een vlek op de lens zat.

Samsung Galaxy Note 9

Innovatieve S Pen

Naast het krachtige toestel, krijg je ook de vernieuwde S Pen tot je beschikking. Deze maakt je leven een stuk makkelijker en kun je gebruiken als een afstandsbediening. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer te frutselen met een zelfontspanner, maar gebruik je gewoon de S Pen om makkelijk selfies te maken. Ook je presentaties bedien je met een druk op de knop, zonder aan het toestel te zitten. Daarnaast is de stylus nauwkeurig en intuïtief, dankzij de fijne punt van 0,7 mm en de 4096 drukpunten. Hierdoor voelt het alsof je gewoon met een pen op papier aan het schrijven bent.

Samsung Galaxy Note 9

Binnenkort Galaxy S10+

Zoals gezegd zijn er natuurlijk ook altijd redenen om juist niet voor een bepaald toestel te gaan. Een nadeel aan de Note 9, is dat hij niet future proof is. Begin volgend jaar krijgen we waarschijnlijk al de nieuwe Samsung Galaxy S10+ en deze komt met een boel vernieuwingen, die de Note 9 niet heeft. Hierdoor lijkt de Note 9 na een paar maanden alweer verouderd. Zo komt de Galaxy S10+ hoogstwaarschijnlijk met een driedubbele camera en een ultrasone in-display vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy Note 9

Geen 5G connectiviteit

Een ander nadeel aan de Galaxy Note 9 is dat hij geen 5G connectiviteit ondersteunt. Dat doen natuurlijk bijna geen van de toestellen van dit jaar, maar veel providers zijn druk bezig om er begin 2019 al klaar voor te zijn. Voor 5G zou je dan volgend jaar weer een nieuw toestel moeten kopen en de Galaxy Note 9 komt nou niet bepaald met een laag prijskaartje. Wat dat betreft zou het beter zijn om nog even te wachten met het kopen van een nieuw toestel.

Je zou bijvoorbeeld kunnen wachten op wat de Galaxy S10 begin volgend jaar allemaal te bieden heeft. Dit zijn alvast zeven features om je op te verheugen.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy Note 9 te gaan
Sluiten