Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 24 okt 2018

Samsung Galaxy Note 9 vs Samsung Galaxy S9 Plus review

Zoals ieder jaar had Samsung ook in 2018 twee topsmartphones voor ons in petto: de Galaxy S9 (Plus) begin dit jaar en de Galaxy Note 9 aan het eind van de zomer. Dat ze beiden prima zijn, daar bestaat geen twijfel over. Maar welke is eigenlijk de beste? En nog belangrijker: is de Note 9 zijn meerprijs waard? In deze video leggen we de Samsung Galaxy Note 9 en de Samsung Galaxy S9 Plus naast elkaar.

Dezelfde basis

Om maar even bij het begin te beginnen: de Note 9 en de S9 Plus delen dezelfde ijzersterke basis. Ze hebben een fraai waterdicht ontwerp, een snelle Exynos 9810 Octa-chipset en een bijzonder goede dubbele 12-megapixelcamera. Eigenlijk precies wat je van een moderne high-end smartphone van Samsung zou verwachten dus.

De accu is in de Note flink gegroeid

De ontwerpen van de twee zijn duidelijk aan elkaar verwant, maar verschillen wel een beetje. De S9 Plus is wat ronder, terwijl de Note 9 met zijn iets grotere scherm en wat meer vierkante voorkomen er wat zakelijker uitziet. Dat zakelijke karakter wordt versterkt door de S Pen. Een handig pennetje dat je kunt gebruiken om aantekeningen te maken, contracten te ondertekenen of uitsnedes van het scherm te maken. En, en dat is nieuw dit jaar, als afstandsbediening voor je toestel. Bijvoorbeeld om foto’s te maken of als presentatie-klikker.

Kleine verschillen

Die S Pen is meteen een van de grootste verschillen tussen de Galaxy Note 9 en de Galaxy S9 Plus. Een andere is de accu, die in de Note flink gegroeid is. Geen 3500mAh meer, maar een ruime 4000mAh.

Los daarvan moet je de verschillen tussen de Galaxy Note 9 en Galaxy S9 Plus vooral in de details zoeken. De Note heeft bijvoorbeeld wat slimmere camerasoftware en geen lelijk Duos-merkje meer op de achterkant. Ook is hij beschikbaar met extra werk- en opslaggeheugen, mocht je daar behoefte aan hebben. Dan gaat de toch al torenhoge prijs van bijna €900 alleen wel met een euro of tweehonderd omhoog.

Conclusie: dure verbetering

In de bovenstaande video vertellen we je alle ins en outs over de verschillen tussen de Note 9 en S9 Plus. De conclusie kan ik je alvast verklappen: de Note 9 is duidelijk beter, maar die verbetering heeft een hoge prijs. Voor bijna €250 extra krijg je in de Note 9 een S Pen, een betere batterij en wat kleine verbeteringen. Of dat de moeite waard is mag je zelf beslissen.

Ben je er nog niet helemaal uit? Check dan ook eens deze vijf redenen om de Galaxy Note 9 (niet) te kopen.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note 9 vs Samsung Galaxy S9 Plus review
Sluiten