Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 16 nov 2020

‘Samsung stopt met Galaxy Note en gaat vol voor nieuwe technologie’

Als het op vlaggenschepen aankomt zijn er ieder jaar twee dingen zeker voor fans van Samsung: de komst van de Galaxy S-serie en de Galaxy Note-serie. Maar waar die eerste volgend jaar waarschijnlijk eerder verschijnt dan normaal, verdwijnt de ander uit de line-up. Althans, zo lijkt het.

Samsung lijkt het roer, volgens de informatie van verschillende lekkers, helemaal om te gooien. De Galaxy S21 serie wordt uitgebreid en de Galaxy Note serie zal voorgoed verdwijnen. En dat allemaal voor de opvouwbare smartphones. 

Samsung gooit het roer om: ‘geen Galaxy Note meer’

Vorige week doken de eerste vraagtekens als op. Waar Samsung enerzijds nog helemaal niet bezig leek te zijn met de Galaxy Note 21, leek ook opeens de Galaxy S21 Ultra een opvallende toevoeging te krijgen. Volgens betrouwbare leaker Ice Universe krijgt het meest uitgebreide model van de S-serie van volgend jaar een S-Pen. Een toevoeging die typerend is voor de geliefde Galaxy Note serie. Het is daarnaast ook een vrij opvallende zet, gezien er op dit moment nog geen informatie te vinden is over de ontwikkeling van de Galaxy Note 21 serie. Iets dat normaal gesproken wel het geval is rond deze tijd.

Het lijkt er dus sterk op dat Samsung het volgend jaar misschien iets anders aan gaat pakken. Iets dat een andere betrouwbare bron, Max Weinbach, ook laat weten. Zo komt hij op Twitter met een lijst van vlaggenschepen die Samsung in 2021 op de markt gaat brengen. Een indrukwekkende lijst die erg opvalt door het ontbreken van de Galaxy Note-serie.

Zoals je ziet zijn de opvolgers van de Galaxy Note 20 en Galaxy Note 20 Ultra nergens te bekennen. Wel bieden drie van de zeven smartphones S-Pen ondersteuning.

Galaxy S serie was al bijna identiek

Mocht Samsung er daadwerkelijk voor kiezen om een einde te maken aan de Galaxy Note serie, dan zal dat zeker een hele grote stap zijn. Maar of hij ook verrassend is, dat is een tweede. In de afgelopen paar jaar zijn de Galaxy S-serie en de Galaxy Note-serie steeds dichter naar elkaar gegroeid. Waar het verschil in de beginjaren voornamelijk de grootte, de S-Pen en de hoogstaande specificaties waren, gaat het anno 2020 alleen nog maar om die tweede. De stylus is praktisch gezien het enige wat de Galaxy Note en de Galaxy S-series nog val elkaar weten te scheiden. Dus een samenvoeging, als we het zo kunnen noemen, zat er dus al even in.

Het feit dat Samsung zich meer gaat richten op opvouwbare smartphones zat er ook al even in. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lijkt van plan te zijn om volgend jaar niet éen, maar drie verschillende opvouwbare smartphones op de markt te brengen. De Z Fold 3, Z Flip 3 en de Z Fold FE zullen volgens de verwachting dus de line-up van de Note 21 gaan vervangen.

Maar goed, officieel is het nieuws nog niet. We zouden dus even moet wachten op de bevestiging voor we de korrel zout van dit verhaal kunnen laten varen.

Reageer op artikel:
‘Samsung stopt met Galaxy Note en gaat vol voor nieuwe technologie’
Sluiten