Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 6 februari 2019

‘Samsung komt met bizarre S Pen feature voor nieuwe Galaxy Note’

Samsung lanceert dit jaar niet alleen de Galaxy S10 line-up, maar komt ook met de Galaxy Note 10. Althans, dat is de verwachting. Na veel geruchten over het S toestel, kunnen we ook weer veel verschillende verhalen verwachten rondom de Note. Een vlaggenschip die gepaard lijkt te gaan met een wel heel bijzondere feature voor de oude vertrouwde S Pen. 

Bizarre feature voor Galaxy Note

De geruchten rondom de Galaxy S10 hebben hun hoogtepunt inmiddels wel bereikt. Op 20 februari, tijdens Unpacked, onthult Samsung eindelijk de nieuwe vlaggenschip serie. We hebben de afgelopen maanden veel gehoord en lopen inmiddels met een zeer realistisch beeld van de verschillende toestellen rond. Maar naast deze line-up en de opvouwbare Galaxy F, zal Samsung dit jaar ook een nieuwe variant van de Galaxy Note naar buiten brengen. Een vlaggenschip wat al jaren beschikt over een S Pen, die in de toekomst met een wel heel bijzondere feature kan komen.

Een nieuw patent heeft ons, via PatentlyMobile, bereikt. Samsung heeft deze ingediend voor een nieuwe Galaxy Note, welke voorzien is van een hele bijzondere feature. Althans, wanneer dit patent ook werkelijkheid wordt. Het toont dat Samsung probeert om zowel de notch als de punch-hole uit het display van het vlaggenschip te halen. Uiteraard is dit toestel op dat moment niet voorzien van een selfiecamera, maar is het nemen van selfies wel degelijk mogelijk. Hoe? Met de S Pen!

Samsung Galaxy Note S Pen patent

Camera in de S Pen?

In bovenstaande foto is te zien dat Samsung plannen heeft om grote wijzigingen door te voeren in de S Pen. Lang verhaal kort: de producent wil een camera in de S Pen stoppen, welke gewapend is met minstens een lens en een image sensor. Deze camera zou niet bestuurd worden vanaf de smartphone, maar met een extern knopje op de S Pen. Dat is overigens niet de enige knop die te vinden zal zijn, gezien het feit dat ook het inzoomen bestuurd moet worden vanaf de pen.

Het patent lijkt ons te vertellen dat het om een “aankomend Galaxy Note toestel” gaat, maar welke dat precies is wordt niet duidelijk. Mocht Samsung daadwerkelijk de feature toevoegen op de stylus, wordt deze nog nuttiger en bruikbaarder dan het al was. Of het ook daadwerkelijk een vervanging wordt voor de selfiecamera, wordt niet duidelijk uit het patent. Maar eerlijk gezegd kunnen we het ons bijna niet voorstellen.

Reageer op artikel:
‘Samsung komt met bizarre S Pen feature voor nieuwe Galaxy Note’
Sluiten