Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 september 2018

Samsung Galaxy P30 steelt primeur van Galaxy S10

Met de Samsung Galaxy S10 viert Samsung de tiende verjaardag van zijn flagship-serie. Reden voor een mooie upgrade dus. Al is de Samsung Galaxy P30 het toestel te snel af.

Samsung Galaxy S10 krijgt niet de primeur

We weten al vrijwel zeker dat die upgrade er komt in de vorm van een redesign, inclusief een in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner.

Ook wijzen geruchten erop dat het toestel een driedubbele camera aan de achterkant krijgt. Toch wordt de Galaxy S10 op al die vlakken niet een primeur voor Samsung.

Sinds kort hanteert het Koreaanse merk een nieuwe strategie, waarbij innovatieve features eerst naar zijn mid-rangers komen. Oftewel, goedkopere modellen.

Zo maakten we vorige week bijvoorbeeld al kennis met de Samsung Galaxy A7 (2018). Dat toestel heeft drie camera’s aan de achterkant: een 24MP camera, een 8MP wide-angle camera en een 5MP dieptecamera.

Samsung Galaxy P30 en P30 Plus

Ook de vingerafdrukscanner in het scherm komt eerst naar een andere Galaxy. Betrouwbare bronnen wijzen erop dat Samsung binnenkort nieuwe toestellen met een LCD-scherm gaat onthullen: de Galaxy P30 en de Galaxy P30 Plus.

In het scherm van die toestellen zit naar verluidt ook een vingerafdrukscanner verwerkt. Daarvoor gebruikt de fabrikant echter een goedkopere oplossing, een optische sensor.

De Samsung Galaxy S10 maakt naar verluidt gebruik van een ultrasonische vingerafdrukscanner. Dat is een accuratere techniek, die daarmee helaas ook een stuk prijziger is.

Naar verwachting worden de Samsung Galaxy P30 en P30 Plus op 11 oktober onthuld, samen met de onlangs gelekte Samsung Galaxy A9 Pro (2018). De Galaxy S10 wordt waarschijnlijk geïntroduceerd in februari, tijdens MWC 2019.

SamMobile

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy P30 steelt primeur van Galaxy S10
Sluiten