Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Galaxy A90: ‘Samsungs eerste pop-up smartphone’

Met opvouwbare smartphones, 5G ondersteuning en hole-punch displays, kunnen we wel zeggen dat 2019 een bijzonder jaar gaat worden. Iets wat door de Galaxy A90, mogelijk Samsungs eerste pop-up smartphone, alleen maar bevestigt lijkt te worden. 

Eerste pop-up smartphone voor Samsung

Samsung is druk bezig met de productie van een unieke mid-ranger. Dat is het bericht wat betrouwbare bron Ice Universe op Twitter zet. Volgens de leaker zal de mid-ranger niet voorzien zijn van een hole-punch of een notch, maar doet hij het met een volledig display. Dit is mogelijk doordat de A90 voorzien is van een mechanische pop-up camera, welke ons doet denken aan die van de Vivo NEX S. Wederom een unieke feature die de line-up van Samsung in 2019 zal verbreden.

De verwachting is dat de A90 een vervangend model zal worden van de Galaxy A9. Dit toestel maakte in november 2018 zijn opwachting en kwam met een zeer unieke feature. Het toestel werd namelijk, als eerste toestel ooit, voorzien van een vierdelig camerasysteem. Het 6.3-inch AMOLED display wist overigens ook indruk te maken, wat dankzij de 3800mAh batterij alleen maar groter werd. Volgens de geruchten zal de A90 dezelfde specificaties dragen, al wordt er wel gesproken over 6GB RAM en 8GB RAM voor het toestel. Dit zou eventueel gepaard gaan met 128GB opslagcapaciteit.

Galaxy A90 pop-up camera: voordelig?

De grote vraag is natuurlijk: hoe voordelig is zo’n pop-up camera nu precies? Uiteraard is er voor het display voldoende voordeel te halen uit de feature. Toch zijn er genoeg bezorgde geluiden te horen over de gemotoriseerde camera. Hoe goed is de duurzaamheid van een mechanisme wat aanzienlijk vaak op en neer beweegt? Daarnaast zorgt zo’n pop-up camera ervoor dat het toestel open en bloot ligt voor stof, zand en water. Het kan dus een voordelige feature zijn, maar is het naar ons idee nog niet helemaal.

Samsung Galaxy A8s Galaxy S10

Samsung mag dan bezig zijn met deze unieke feature voor de Galaxy A90, maar 2019 wordt zonder twijfel het jaar van de hole-punch displays. De Galaxy A8s was Samsungs eerste in het oosten en zal als de A9 Pro als eerste in westen zijn. De Galaxy S10 serie zal de hype alleen maar uitbreiden en ook andere producenten gaan ermee aan de haal. Wat je ook gaat doen, de hole-punch is nu al dé feature van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy A90: ‘Samsungs eerste pop-up smartphone’
Sluiten