Opvolger Samsung Galaxy Z Flip5 wordt…een ring?

Gadgets Jeroen Kraak 28 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung maakt allerlei apparaten, van wasmachines tot telefoons en alles daartussenin. Maar een ring? Nee, die is er nog niet. Dat kan echter binnenkort veranderen.

In de Galaxy-lijn brengt Samsung allerlei mobiele producten uit. Recent zagen we de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold5 en Flip5. Ook heeft het met de Galaxy Watch zijn eigen wearable. In die laatste categorie komt er mogelijk een nieuw gadget bij. Het bedrijf werkt namelijk aan een slimme ring.

Samsung werkt aan een slimme ring

Op dit moment zit de Samsung Galaxy Ring nog in een vroege ontwikkelingsfase. Volgende maand komt er een belangrijk moment. Dan besluit het bedrijf of het bijzondere product ook echt in massaproductie zal worden genomen.

Een slimme ring is niet helemaal nieuw. Op dit moment zijn er al verschillende op de markt, zoals de Oura Ring. Met zo’n slimme ring zou je je gezondheid nog beter in de gaten kunnen houden. Zo zouden er in de Galaxy Ring onder andere ECG- en PPG-sensoren zijn, waarmee het hart in de gaten gehouden kan worden. Je zou er zelfs je Samsung tv mee moeten kunnen besturen.

Nog even wachten

Mocht Samsung besluiten om door te gaan met de slimme ring, dan zien we hem nog niet meteen op de markt verschijnen. Het proces om de Ring echt gereed te maken voor massaproductie kost toch al zo’n zeven tot acht maanden. Als Samsung voor de ring ook medische goedkeuring wil krijgen, dan komen daar nog zo’n tien tot twaalf maanden bij.

Dat alles betekent dat de Samsung Galaxy Ring pas op z’n vroegst in 2024 of 2025 op de markt komt. Je zult dus nog even geduld moeten hebben. Heb je dat niet, dan kun je altijd voor de Oura Ring gaan.

Futuristische ring Apple bestuurt je iPhone of Mac op bijzonder wijze
De Oura Ring. (Afbeelding: Oura)

De grote vraag is natuurlijk hoe duur zo’n slimme ring zou zijn. De Oura Ring 3 kost 299 dollar. Mogelijk zal de Samsung Galaxy Ring hier dan bij in de buurt zitten.

Samsung brengt mega-tv naar Nederland, maar wel voor megaprijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen