Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 apr 2019

Bevestigd: 5G-variant Galaxy S10 verschijnt eerder dan verwacht

Naast de toestellen van de reguliere Galaxy S10 serie, lanceert Samsung ook een 5G-variant van het vlaggenschip. Vorige week wisten geruchten ons al een releasedatum in te fluisteren en deze wordt nu ook door Samsung zelf bevestigt. Het is officieel: de 5G-variant van de Galaxy S10 verschijnt eerder dan verwacht. 

Samsung lanceert 5G variant Galaxy S10 eerder dan verwacht

Wie dacht dat het met de Galaxy S10e en Galaxy S10 (Plus) gedaan was voor de vlaggenschip-serie van Samsung, heeft het mis. De producent uit Zuid-Korea lanceert ook een 5G-variant van het toestel, welke al binnen aanzienlijk tijd te koop zal zijn. Eerdere berichten, voornamelijk afkomstig van The Korea Herald, wisten al te melden dat het toestel deze week het daglicht gaat zien. Samsung zelf bevestigt dit nieuws door de releasedatum van het toestel vrij te geven. Al zit er wel een klein addertje onder het gras.

Aankomende vrijdag (5 april 2019) brengt Samsung de gloednieuwe 5G-variant van de Galaxy S10 uit. Echter zullen we in Nederland nog even moeten wachten op de komst van het toestel, want de producent zal deze eerst alleen in Korea uitrollen. In het land is al een 5G-netwerk live, waardoor het toestel ook echt daadwerkelijk iets extra’s te bieden heeft. In Nederland is het nieuwe netwerk nog niet actief, maar dat wil niet zeggen dat we niks aan de upgrade zouden hebben. De smartphone is namelijk, met al het gemak van de wereld, een beest te noemen.

Galaxy S10 5G: beest van een smartphone

Deze Galaxy S10 variant beschikt over een 6.7-inch OLED display, een Quad-camerasysteem en grotere batterij. Deze beschikt namelijk over 4500mAh en kan geladen worden met 25W, meer dan de voorgaande toestellen uit de serie. Het Quad-camerasysteem van het toestel is voorzien van een extra ToF lens, een toevoeging die we ook in de nieuwe Huawei P30 Pro terugzien.

De 5G-variant van de Galaxy S10 zal iets duurder worden dan de huidige S10 Plus. Echter heeft Samsung nog geen prijzen bekend gemaakt, maar de Korea Herald heeft het over (omgerekend) zo’n €1170. Of dit accuraat is moet nog maar blijken, maar dit is dezelfde bron die de releasedatum ook al bekend maakte.

Samsung Galaxy S10 5G

Wanneer het toestel in Nederland verschijnt is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bevestigd: 5G-variant Galaxy S10 verschijnt eerder dan verwacht
Sluiten