Mark Hofman
Mark Hofman Tech 22 mrt 2019

Samsung Galaxy S10: 5G variant verschijnt eerder dan verwacht!

Tijdens Unpacked 2019 (februari dit jaar) zagen we Samsung eindelijk de nieuwe Galaxy S10 en S10 Plus onthullen. Deze twee smartphones werden bij gestaan door de iets goedkopere Galaxy S10e en de uiterst indrukwekkende Galaxy Fold. Echter werden de wandelgangen gevuld door geruchten over een 5G versie van deze S10 serie. Maar waar het toestel tijdens Unpacked nog achterwegen gelaten werd, kunnen we hem binnenkort wel degelijk verwachten. 

Samsung lanceert Galaxy S10 5G zeer binnenkort

Na maanden van speculaties en geruchten was het in februari eindelijk zover: Samsung lanceerde de gloednieuwe Galaxy S10 serie. Naast de “standaard” variant met de gelijknamige titel, werden ook de grotere Galaxy S10 Plus en goedkopere S10e getoond. De serie heeft sinds de lancering dus drie verschillende smartphones, maar de geruchten wezen maandenlang naar vier verschillende. Het vierde toestel, wat later de Galaxy S10 5G bleek te zijn, komt een stukje later naar het publiek dan de overige toestellen. Maar waar een exacte datum ons eerst nog niet bereikt had, lijkt deze nu wel opgedoken te zijn.

Wie dacht dat we nog lang moesten wachten op de 5G variant van de Galaxy S10 heeft het mis. Samsung is druk bezig met de lancering van het nieuwe toestel, dat al volgende maand het daglicht gaat zien. Althans, als we de Korea Herald mogen geloven. De website meldt dat het toestel op 5 April zal lanceren en een prijskaartje krijgt van 1,5 miljoen won. Omgerekend hebben we dan te maken met een prijskaartje van €1170, wat zo’n €170 duurder is dan de standaard Galaxy S10 Plus variant. Wel moeten we rekening houden met het feit dat er in verschillende landen ook verschillende prijzen gelden.

Samsung Galaxy S10 5G

Samsung claimt dat de Galaxy S10 5G beschikt over een zo twintig keer snellere netwerkverbinding dan een smartphone op een 4G netwerk. Een voordeel dat je vooral ervaart wanneer je aan het streamen bent. Daarnaast zullen we verschillen voornamelijk merken wanneer we bezig zijn met 4K videobellen of games spelen op onze smartphones.

Eerdere berichten vanuit Samsung leken te wijzen naar een lancering in mei dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10: 5G variant verschijnt eerder dan verwacht!
Sluiten