Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 jul 2019

Samsung Galaxy S10 5G: dé smartphone die niet in Nederland verschijnt

Samsung heeft dit jaar de Galaxy S10 serie op de markt gebracht. Deze line-up bestond uit maar liefst drie verschillende varianten van het vlaggenschip, maar er is nog een vierde. Het gaat om de Galaxy S10 5G variant die we in Nederland niet te zien krijgen. Mark was voor de website aanwezig in Zuid-Korea, kon drie dagen lang aan de slag met het toestel en deed zijn eerste ervaringen op met 5G.

Samsung Galaxy S10 5G: de smartphone die niet in Nederland verschijnt

Waar veel smartphone fabrikanten simpelweg een 5G modem in hun bestaande toestellen gooien, speelt Samsung het spelletje net even anders. De Zuid-Koreaanse producent introduceerde de Samsung Galaxy S10 5G al tijdens MWC 2019 en toonde aan dat dit wel degelijk een anders toestel was. De Galaxy S10 serie werd in februari dit jaar onthuld en bestaat uit drie verschillende varianten: de S10, S10E en de S10 Plus. Daar komt nu dus nog een andere variant bij: de S10 5G.

Maar de grote vraag is dus: wat heeft de smartphone allemaal te bieden wat de andere toestellen niet hebben? En het antwoord is eigenlijk vrij simpel. De Samsung Galaxy S10 5G beschikt over een immens 6.7-inch Dynamic AMOLED display en is dus een stuk groter dan de grootste S10 variant uit de serie. Daarbij beschikt het toestel over een quad-camerasysteem, waar dit bij de Plus een triple-camerasysteem is. Samsung heeft ervoor gekozen om niet alleen een wide-angle lens en een telelens te hanteren naast de main camera, maar ook gebruik te maken van de Time of Flight (ToF) sensor. Hiermee is het mogelijk om Live Focus Video te maken of dingen in realtime op te meten. Leuke toevoeging is ook dat deze 3D Depth sensor ook aanwezig is in de selfiecamera van het toestel.

Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy S10 5G ook over een grotere batterij. Waar de S10 Plus een 4000mAh batterij heeft, doet het nieuwe toestel het met 4500mAh. En daar hoort dan uiteraard ook 25W Super Fast Charging bij.

Eerste ervaring met 5G

De Samsung Galaxy S10 5G zal niet in Nederland verschijnen en dat heeft een grote reden: 5G. In ons land gaat het nog wel even duren voordat we aan de slag kunnen met het netwerk, maar in Zuid-Korea is het al beschikbaar. Sterker nog: in heel Seoul is het netwerk te ontvangen met de smartphone.

Hoe deze ervaring was en wat voor een rol het toestel in de verbinding speelt, check je in onze video! Deze is hieronder te vinden:

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S10 5G: dé smartphone die niet in Nederland verschijnt
Sluiten